Velsmagende tyrkiske vine fra Likya vinfarmen

Del på:
Ikke langt udenfor den lille æbleby Elmali i Antalya regionen ligger Antalyas første og eneste vingård Likya.

Vingårds ejeren Burak Özcan fandt ud af at området omkring Elmali i hitternes tid havde været et populært område til vin produktion, og derfor ønskede han at genskabe vin produktionen i Antalya området. Efter at have studeret vin i USA vendte han hjem for at opstarte sin drøm, selvom han mødte stor skepsis fra lokalbefolkningen, der ikke troede på projektet.

img_8962

For at genskabe den originale vinsmag bad han de lokale hyrder være på udkig efter gamle vinstokke i området, og en af de lokale kom tilbage med en 200 år gammel vinstok.

img_8968

De første 8 år brugte Burak på at få sine marker til at gro rigtigt, og i 2010 kom den første Likya vin på flaske. I dag producere Likya 15 forskellige vine som sælges måde i Tyrkiet og på fine dining restauranter over hele verden. I vinteren 2016 bliver en engelsk Michelin restaurant tilføjet til Likyas kundekreds.

img_8980

Likyas vine bliver drevet efter økologiske ideologier, Likya vinplantager bliver ikke vandet, men i stedet gødet med resterne fra de presset druer i markederne. Vind og vejr er også med til at skabe den lækre velsmagende. Vigtigst af alt er de varme sommerdage uden regn med kølige sommernattens lavere temperature. Fra dag til nat kan de svinge 30 grader i Elmali om sommeren.

Om vinteren ligger der sne på markerne, som er med til at give markerne vand når det smelter. Derudover er Likya farmen omgivet at cedertræs belagte bjerge, og vinden fra bjergene er med til at skabe varm og ren luft til druerne. Likyas marker ligger 1100 meter over havets overflade.

img_8979

Modsat andre europæiske lande som Frankrig, Spanien og Italien, hvor 75% af landets druer går til vinproduktion, så bruges kun 3% af de tyrkiske druer til vin, resten bruges til at spise eller til rosiner.

Ønsker man at prøve Likyas vine, kan man kontakte vinfarmen her.

img_8971Gem

error: Indholdet er beskyttet mod kopiring