Undgå dårlig mave på ferien

Del på:
At undgå dårlig mave på ferien, er noget de fleste ønsker.

Ferie betyder mange ting, men for mange betyder det desværre også lange besøg på toilettet.

Ved at følge nogle enkle gode råd, er det muligt at forebygge dårlig mave, så ferie kan blive en succes for hele familien.

  1. Drik købevand på flaske. Vandet fra hanen har en anden bakterieflora end vi er vant til i Europa, og det er derfor nemt at blive syg, hvis man drikker det. Sørg for at drikke masser af vand, for ikke at dehydre.
  2. Vask og sprit hænder ofte. Tyrkerne sætter stor ære i at give hånd, og på den måde spredes bakterier hurtigt. Mange restauranter udleverer vådservietter efter maden, så der er mulighed for at fjerne madrester fra hænderne.
  3. Den rigtig klorbalance er afgørende for en god badeoplevelse og et godt helbred. Poolen bør tilsættes klor ca. 1 gang om dagen og helst tidligt om morgenen, da kloren ellers kan fordampe i løbet af dagen, på grund af de høje temperaturer. En forkert klorbalance kan nemt give øreproblemer. I værste fald kan det gøre dig syg, både hvis der er for meget klor i vandet eller for lidt. Kroppen kan ikke tåle for meget klor og for lidt klor, gør at ikke alle bakterier dør. Spørg eventuelt hvor du bor, hvordan du fører kontrol.
  4. Drinks og cocktails er en naturlig del af manges ferie. Men ligesom derhjemme rådes du til ikke at blande for mange typer alkohol, da tømmermænd bliver meget værre når det er 30 grader udenfor. Det anbefales også at drikke alt igennem sugerør, da mange steder vasker deres glas op i hånden.
  5. Spis kun mad, der er gennemstegt eller kogt, og tilberedt kort tid før servering, dette er særlig vigtigt med fisk og kylling. Frugt og grønt bør være skrællet eller skyllet i rent vand.
Hvis uheldet er ude

Læge: Du kan ikke bruge det gule og det blå sygesikringskort i Tyrkiet. Du skal enten have en tegnet en sygeforsikring der dækker i udlandet, eller betale lægen kontant.

Apotek: Hedder på tyrkisk ezcane. De fleste apoteker har engelsk talende medarbejdere. Størstedelen af alt medicin i Tyrkiet er ikke receptpligtig. På apoteket kan du købe loperamid og imodium til at få maven tilbage i god stand.

Størstedelen af medicinen i Tyrkiet er ikke receptpligtig. Det er vigtigt ikke at blande eller prøve nyt medicin uden sin danske læges godkendelse.error: Indholdet er beskyttet mod kopiring