Tyrkisk delikatesse – Friske mandler

Del på:
Ligenu er en meget specielt frugt på sæson i Alanya – nemlig Çağla.

Çağla er det tyrkiske navn for mandler, mens de stadig er umodne, og helt grønne og bløde indeni.

Skærmbillede 2016-03-26 kl. 08.35.18
For tyrkerne er Çağla ens betydning med forår og det er en af sæsonens første frugter i Tyrkiet.

Et mandel træet har hvide eller/og hvide blomster inden de friske Çağlamandler begynder at gro.

Har man et mandel træ og ønsker at spise Çağla, så skal man være hurtig, sæsonen er nemlig kun 15-20 dage, før skallen på mandlerne bliver for hård til at de stadig kan spises.

Mange spiser dem dyppet i salt, da kombinationen af de friske umodne syrlige mandler og saltet er en utrolig lækker smagsoplevelse. Andre tilbereder Çağla som en del af deres madlavning, f.eks i salater.

Çağla indeholder C og E vitamin, hjælper til et bedre kolesteroltal and det siges at være kræft forebyggende. Det styrker også dit immunsystemet, maven og kan eftersigne kunne stoppe hoste.

30 gram Çağla indeholder 160 kalorier.

På sæson lige nu

Hvis man gerne vil prøve Çağla, så er de på sæson lige nu, og de er nemme at finde på Alanyas mange markeder. 1 kg koster ca. 5 tl, men så har man også Çağla til et par dage.

Tyrkisk parlør:

Mandler: Badem
Friske mandler: Çağla




error: Indholdet er beskyttet mod kopiring