Smag på Tyrkiet: Turkish Delight

Del på:

Når man rejser i Tyrkiet, så er det et must at prøve Turkish Delight.

I Tyrkiet er der mange butikker, med et kæmpe udvalg af det lækre og velsmagende Turkish Delight.

Turkish Delight, også kaldt lokum på tyrkisk, er en slags tyrkisk slik.

Turkish Delight kan købes over hele Tyrkiet, enten i supermarkedet, eller i butikker, der kun sælger dét. Det har en gummiagtig og klæbrig konsistens.

Læs også: Guide til Kemers strand.

Konsistens, form og farve.

Det er oftest krydret med rosenvand, mastiks eller citron. Rosenvand giver det en karakteristisk lyserød farve. Nogle varianter smager for mange danskere af  sæbe, men det kommer helt an på det specifikke stykke Turkish Delight. Det ses ofte skåret i tern eller runde stykker, og dyppet i flormelis, kokos eller kopraolie for at forhindre at det klistrer. Nogle typer indeholder nødder. Oftest brugt er pistacienødder,  men også hasselnødder, mandler og valnødder er almindeligt at benytte.

Oprindelse, produktion og de glade vegetarer.

Turkish Delight har været produceret i Tyrkiet siden det 15. århundrede. Oprindeligt blev honning og melasse brugt som dets sødestoffer.

I dag bruges store mænger sukker i produktionen og det bør derfor nydes med måde. Stort set alt Delight er fremstillet vegetabilsk, så det er muligt for alle typer vegetarer og veganere at spise dette slik.

Tag kulturen med hjem fra ferien.

Er du blevet afhængig af “Lokum” fra Tyrkiet, så er det på nettet nemt at finde gode opskrifter på det og hvordan man laver det med forskellige smage. Ingredienserne til at lave det, er alle hverdagsvarer, man kan få i Danmark og som man ofte har i køkkenskabene derhjemme.

Læs mere om tyrkiske desserter og hvilke du skal smage?

2 thoughts on “Smag på Tyrkiet: Turkish Delight

Lukket for kommentarer.

error: Indholdet er beskyttet mod kopiring