Stormoskéen i Manavgat

Del på:

Når man besøger Manavgat eller antikbyen Side, så får man hurtigt øje på Manavgats fantastisk smukke stormoské Merkez Külliye Camii.

Manavgats stormoské er den største i hele Antalya regionen. Moskeen måler 36 x 36 meter og har 4 smukke minareter.

moskker i tyrkiet, tyrkiske moskeer, moske i manavgat

Byggeriet af den store flotte moske startede i 2002 og blev afsluttet i 2004. Pengene til at byggen moskeen er samlet ind i lokal befolkningen, og lige omkring 4 millioner tl blev samlet ind.

Inden man kommer ind i moskeen kan man nyde den smukke forhave med blandt andet et Sadirvan, hvor bedende muslimer kan afvaske sig på hænder, fødder og ansigt, inden de går ind for at bede.

Som turist er man velkommen til at besøge moskéen, hvis man følger reglerne om korrekt tildækning. Ved moskeen kan kvinder låne tørklæder og nederdele til at dække sig med, husk ikke at besøge moskéen om fredagen, hvor de fleste troende muslimer går i moské. Læs reglerne for at besøge en moské her. 

moske-manavgat

Inde i Manavgats stormoské

Inde i moskéen er der plads til 4000 mennesker. Moskéen er del i 2 etager, den nederste etage er til mænd, mens den øverste er til kvinder. Det er almindeligt at moskéer er kønsopdelt selvom der ikke står noget om i koranen om at kvinder og mænd skal være adskilt, det er udelukkende en tradition. Traditionen siger at, at det er bedre for mænds koncentration hvis der ingen kvinder er iblandt.

Væggene i moskéen er pyntet med kunst i osmannisk stil. Ifølge koranen er det ikke tilladt at afbillede mennesker og dyr.

Der er 5 daglige bønner, og hvornår der er bøn kan ses på en tabel lige indenfor døren i moskéen.

Er man i bil er der parkering lige foran moskeén. I højsæsonen er moskéen flittigt besøgt af turister fra hele verden.
Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

error: Indholdet er beskyttet mod kopiring