Saltvands gode egenskaber på krop og sjæl

Del på:
Når man siger Ferie i Tyrkiet, siger man som regel også badeferie.

Middelhavet i Tyrkiet består af saltvand. Og saltvand har faktisk rigtig mange gavnlige virkninger på kroppen.

Når solen står højt på himlen, er det intet bedre end en svømmetur i havet, og mens man bliver kølet ned i havet, arbejder saltvandet sig ind i huden og hjælper på både helbredet og humøret, samt gør huden sundere, strammere og smukkere at se på.

Saltvand og psyken

Fra det øjeblik du rammer vandet sender hjernen en hær af endorfiner ud. Endofiner er bedre kendt som lykkehormoner, som giver følelsen af glæde. Når du bader i saltvand påvirker det også direkte nervesystemet, så du straks falder til ro og slapper af i kroppen.

Ser man tilbage igennem historien har saltvand ofte været brugt som behandling til psykiske lidelser, og nogle steder i verden bruges det stadig. I mange tilfælde har det nemlig vist sig at saltvand er mere beroligende end piller, og derudover er det 100% naturligt.

saltvand_tyrkiet
Strandene i turist områderne i Tyrkiet er populære og saltvandet er yderst gavnligt for krop og sjæl.
Saltvand og huden

Hudproblemer kan også heles i Middelhavet. Saltet i Middelhavet er nemlig smækfuldt af sporstoffer, magnesium, mineraler og jod, som bliver optaget direkte i huden, når du bader i saltvand.

Saltvand har, måske lidt overraskende, en sammensætning, som minder meget om menneskets blodplasma. Det er én af grundene til, at det har så gavnlig virkning på vores hud. Selv slem eksem og skæmmende psoriasis kan lindres. Mildere tilfælde af hudproblemer, som eksempelvis bumser, betændelse og svamp, kan også blive markant forbedret eller ligefrem forsvinde, hvis man bruger nok tid i havet.

Saltvand er blandt andet gavnligt mod disse hudsygedomme

Tør, kløende hud

Salt hjælper med hud lider af kløe eller eksem. Saltvand hjælper også med psoriasis. Da salt har tendens til at åbne porer og fjerne toksiner, lindre egenskaberne fra salt hudirritationer. Om vinteren, når tør hud stiger på grund af koldt og iskolde vind, kan salt hjælp med at reducere betændelse. Hvis du gnider salt med vand på din hud med en blid slibende overflade som en luffa eller buffer pad, fjerner du rent faktisk de døde hudceller, der forårsager kløe.

Acne behandling

Hvis du har acne, har saltvand en bivirkning, der faktisk heler og forbedrer udseendet af acne ar. Saltvand fjerner den overskydende olie fra huden. Husk af vaske ansigtet grundig med fersk vand efter du har badet i saltvand, ellers kan den tørret salt, som sidder på huden forværrer acnen.

Hudinfektioner

Saltvand er med til at bekæmpe hudinfektioner på grund af sine antibakterielle og anti-svampe egenskaber. Saltvand eksfolierer, stimulerer, hydrater og øger fastholdelsen af fugt.

Saltvand og sygedomme

Kombinationen af saltvand og svømmetag fra en svømmetur har en dokumenteret gavnlig virkning på blandt andet gigt, stofskifte-sygdomme, bindevævsproblemer og væskeansamlinger. Lidelser i luftvejene og allergi kan også mildnes ved indånding af dampe fra havvand.

saltvand
Saltvandets gavnlige effekt på kroppen har været kendt siden 1800 tallet
Saltvand som ældgammel behandlingsform

Både de gamle grækere og romere vidste, at havet er et homøopatisk apotek. De gode egenskaber blev genopdaget af en fransk læge i 1800-tallet. Han startede thalasso-terapi som medicinsk behandling. Efter år i glemselens mørke er thalasso-terapi igen blevet særdeles trendy. Behandlingen er baseret på havvand, som bliver opvarmet til 38 grader. I de supplerende behandlinger smøres man med alt godt fra havet. Ansigtsmasker, peeling og kropsindpakninger med tang, alger, mudder og mineraler.

Kilde: Jyllands-posten og medgigt
error: Indholdet er beskyttet mod kopiring