Restaurant på vandet i Ulupinar ved Kemer

Del på:

Artiklen er skrevet i samarbejde med loveantalya.com

I Tyrkiet er der højt til loftet og plads til nytænkning og kreativitet, når man er selvstændig og skal tænke på nye veje for at tiltrække kunder.

Heldigvis betyder det også, at der venter mange sjove, skægge og utraditionelle oplevelser, hvis man tager sig tid til at opdage dem og har lyst til at udforske landet lidt.

Hvis du skal ud på en køretur udenfor Antalya-området (mod Kemer) kan vi anbefale at du slår et smut indenom den lille by Ulupinar. Måske har du været henne og se de store seværdigheder som de antikke byer Olympos og Phaselis, eller den virkelige lækre strand ved Adrasan, eller også har du måske lyst til at køre en tur for at finde en god restaurant og et hyggeligt sted at tilbringe dagen. I Ulupinar kan du finde flere virkelig gode restauranter på vej ned af bjergsiden, hvor man sidder og spiser eller drikker en kop the ude midt i floden. Det lyder lidt sjovt ik?

antalya-restaurant-flod

Disse flydende restauranter og thehuse er overraskende gode og kan præstere ud over det forventelige. Der er rigtig mange cafeer at vælge imellem og de har alle sin helt egen charme alle sammen. Der er restauranter med navne som Caglayan waterfall restaurant, Tropical restaurant og Botanik restaurant. Den sidste kan især anbefales, da der er en rigtig dejlig og afslappet atmosfære, super betjening, gode udenoms omgivelser og frem for alt VIRKELIG dejlig mad. Der er ofte godt fyldt op af tyrkere – især i helligdagene og det er jo altid et godt tegn

antalya-oplevelse-flod-restaurant
De serverer rigtig lækker mad med alt fra de små lette måltider, salater, Meze-retter til kød, kylling og fisk og store skaldyrsanretninger. Det er traditionel tyrkisk mad når det er bedst og virkelig veltilberedt. Som altid er der mulighed for at slutte af med is, kager eller bare lidt frugt og the, hvad man nu har lyst til.
Selve området er dejligt kølende på en varm sommerdag, da det ligger på vej ned af bjerget, gemt inde i en lille skov og omgivet af brusende vand. De her cafeer i flodlejet er lidt sjove og utraditionelle.

Siddepladserne er placeret på små hævede træ-terrasser med gangstier imellem ude midt i et gammelt flodleje, som der stadig er mere eller mindre vand i. Der er flere steder kreeret små vandfald og forskellige niveauer, bassiner osv, så det bliver lidt opdelt. I bassinerne er der karper og regnbueørreder og ænder, der svømmer rundt og villigt lader sig fodre med brød. Et kæmpe hit hos ungerne. Flere steder kan man vælge at sidde ved et almindeligt højt bord med stole eller ved små lave borde med tilhørende puder a la gammel osmanner/mellemøstlig-stil. Eftersom man sidder ude midt i flodlejet med vandet klukkende omkring sig, er der ikke så langt ned til vandet, så ventetiden på maden (hvilket ikke var længe) går nemt med at kigge på fisk og spotte den største.

flod-antalya-oplevelse

Der er virkelig rent og pænt alle steder og hygiejnen er i top, så man skal ikke være nervøs for at spise her. Hvis man har brug for at holde fest er det også en mulighed, da der er flere overdækkede bygninger til samme formål.

flod-restaurant-antalya
Restaurant botanik er ikke kun et spisested, der er mulighed for at lave flere ting. Længere inde i området er der en sti ned til en rigtig flot strand (men den ligger et godt stykke vej derfra) og en lille pool tæt på, så det er nemt at forestille sig, at man kan bruge en hel eftermiddag på stedet. For de mindre børn var der også en lille legeplads og nogle bure, hvor der var dyr i – påfugle, geder og høns, så der er noget at kigge på. Iflg Restaurant Botanik’s hjemmeside skulle man også både kunne fiske og få mudderbad på stedet, så man må sige, at der er noget for enhver smag og muligheder for at få dagen til at gå.

Det tager ca 5 kvarter at køre til Ulupinar (der er godt 72 km) fra Antalya. Men det er en rigtig god vej og udsigten er formidabel det meste af vejen, så du må ikke lade dig skræmme af turen. Det er bestemt en udflugt værd.
Gem

Gem

Gem

Gem

error: Indholdet er beskyttet mod kopiring