Mystisk oversvømmelse: 5.000 år gammel underjordisk by fundet

Del på:

I den populære tyrkiske turistdestination, Cappadocia, er en ny underjordisk by blevet fundet.

Den 5000 år gamle underjordiske by blev fundet efter en række huse i Avanos distriktet i Tyrkiets centrale Nevşehir-provins af mystiske årsager blev ved med at oversvømme.


Ejere af ca. 15 huse i Çalış-township i Avanos, som er beboet af 2.200 mennesker, oplyste den lokale kommune, at deres huse fyldte op med vand, og at de ikke kunne finde ud af, hvorfor eller hvor vandet kom fra.

Kommunen begyndte at udlede vand fra husene, mens de søgte efter årsagen til oversvømmelsen. Kommunen fandt i den forbindelse indgangene til en tunnel, der var lukket for sikkerhed for årtier siden og længe glemt af lokalbefolkningen.

Efter at have fundet flere veje ind i tunnelen fandt besætninger og lokalbefolkningen en underjordisk by delvist dækket af klart vand, som havde forårsaget oversvømmelser

De første undersøgelser afslørede, at den underjordiske by havde tre etager og bestod af hjem, tunneler og tilbedelsessteder, der strækker sig i fem kilometer, ud over en lille menneskelig figur, der antages at være et ikon.

den røde flod avanos, underjordiske byer cappadokien, underjordiske byer tyrkiet, underjordiske byer kappadokien, oplevelser i kappadokien, avanos, rejs til tyrkiet
Den røde flod i Avanos adskiller Avanos fra de øvrige bydele i Cappadokia. Avanos er en landsby med grøn natur, men det øvrige Cappadokia er tørt og grundlæggende baseret på tuf.

Delene af den underjordiske by som lå tættere på overfladen blev brugt af lokalbefolkningen som huse indtil begyndelsen af det 20. århundrede, men senere opgivet af dem.

Alaaddin Sarıtaş, en lokal fra Çalış, fortalte Demirören News Agency, at den underjordiske by faktisk blev genopdaget for 25 år siden, da et barn faldt ned i tunnelen, men at dens indgange senere blev dækket med jord for at forhindre yderligere ulykker.

En helt ny underjordisk by i Cappadocia

Den underjordiske by ligger omkring 80 kilometer væk fra Cappadocias berømte underjordiske byer Derinkuyu og Kaymaklı.

Çalış borgmester  Kazım Yılmaz fortalte Anadolu Agency, at den underjordiske by dækker omkring 1,2 millioner kvadratmeter. De, der tidligere har været der, siger, at det er ca. 600 meter med 2 kilometer i størrelse,” sagde han og tilføjede, at det er nødvendigt med teknisk analyse fra arkæologer for at afsløre dens oprindelse og nøjagtige dimensioner.Det er umuligt at rydde murbrokkerne og tømme vandet gennem kommunale midler, fortæller Yılmaz og tilføjede, at de vil gøre deres for at stedet bliver registreret som et historisk sted og bede om Kulturministeriets hjælp til at åbne underjordisk by for turisme.

göreme open air museum, göreme friluftsmuseum kappadokien, kappadokien museum, kappadokien kirke, goreme friluftsmuseum kappadokien, goreme friluftsmuseum cappadokien, cappadokien goreme friluftsmuseum, open air museum göreme

Vil du vide mere om Cappadocia?

Kilde: dailysabah.com

error: Indholdet er beskyttet mod kopiring