Museum i Konya: Sahib-i Ata Cami

Del på:

Konya er en eventyrlig gammel by i midten af Tyrkiet, som i den dag i dag stadig huser mange af fortidens storslået bygninger.

En af den er Sahib-i Ata Cami, som er en gammel moske og bygningsværk fra 1258. Bygningerne blev bygget af arkitekten Kelük Bin Adbullah. I 1871 blev moskeen ødelagt af brænd og i dag fungere stedet som museum og moske, der frit kan besøges af alle som ønsker det.

Indgangen til det lille gratis museum i Konya

Inde i museet deler forrummet sig i 4 forskellige retninger. Til højre kan man se 6 smukke gamle grave hvor kisterne er lavet er blå mosaikker i forskellige udskæringer. Begravet i kisterne ligger 6 martyrer fra det 13. århundred. 2 af gravende er Atan Taceddins to sønner, Hussein og Nasreddin Hasan.

De 6 smukke blå mosaik gravsteder i museet.

I rummer til venstre er der udstillet antikt porcelæn og andre antikke beboelsesgenstande, såsom en gammel dør.

Antik porcelæn og flere hunred år gamle døre er udstillet til venstre for indgangen.

I rummende ligeud og til højre og venstre er der udstillet tæpper. Flere er tæpperne er flere hundred år gamle og vævet i fantastiske smukke mønstre.

Tæpperne er mange hunred år gamle og ønskerede er uendelige smukke.

Overfor Sahib-i Ata Cami ligger der et tyrkisk bad (hamam) fra 1570. Hamamet blev restaureret i 1960-1962 og fungere den dag i dag stadig som tyrkisk bad.

Sahib-i Ata Cami museet lige ved siden af Konyas arkæologiske museum, som også er et besøg værd når man rejser i Konya. Læs mere om Konyas arkæologske museum her.

Praktisk information

Åbningstider: 09.00 – 17.00 (lukket om mandagen)
Entre pris: Gratis
Adresse: Sahibiata Mahallesi, 42200 Meram/Konya, Tyrkiet (Se kort her)

Find hotel i Konya her

error: Indholdet er beskyttet mod kopiring