Marmaris som turistby

Del på:

Marmaris er en gammel handelsby i den sydvestlige del af Tyrkiet. Byen er omgivet af den brede bugt, smukke bjerge og velduftende pinjeskove.

Oprindeligt blev byen bygget oppe i bjergene, men den har med tiden bevæget sig ned af bjergsiden, ned til havet.

Byen er de seneste årtier vokset meget, pga. den voksende turisme. Udenfor sæsonen er indbyggertallet i Marmaris ca. 40.000, men i sæsonen bliver indbyggertallet femdoblet pga de mange turister, som besøger byen.

Marmaris ligger på sydsiden af Gökova-golfen og byen grænser op til Muğla mod nord, Küyçeğiz mod øst og Datça halvøen mod vest.

Marmaris-borgen
Borgen i Marmaris

Marmaris borgen

Marmaris borgen blev bygget i 1500-tallet af Sultan Süleyman den Store. Borgen, som ligger på en bakketop i den gamle bydel, beskyttede tidligere byen mod ubudne gæster fra hav- og land siden. Sultan Süleyman brugte borgen i 1522, han forsøgte at erobre Rhodos. I dag er borgen et museum, hvor man kan se genstande fundet på Datça halvøen fra bronzealderen.

 

Marmaris_havnMarmaris marina

Marmaris har i dag en af Tyrkiets største marinaer. I vandet vugger hundredvis af flotte både. Langs marinaen er der et utal af butikker, guldsmede, restauranter, barer og diskoteker. Det er også ved havnen der er mulighed for at købe en bådtur, så man kan nyde Marmaris fra søsiden.

 

error: Indholdet er beskyttet mod kopiring