Markedsdage i Alanya

Del på:

Marked i Alanya er følgende steder og dage:

Mandag: Oba

Tirsdag: Markedshallerne i centrum og Mahmutlar

Onsdag: Kestel og Konakli

Torsdag: Tosmur

Fredag:  Alanya Centrum og Gasipasa

Lørdag: Cikcilli og Mahmutlar Centrum

Søndag: Alanya (35 meter vejen)

Se bykort over Alanyas markeder

At gå på marked i Alanya er en oplevelse, som alle turister bør opleve. På Alanyas mange markeder forhandles der alt fra grønsager til underbukser. Det er her det er muligt, at finde det store udvalg af kopivarer, købe håndlavet luksus, eller spare mange penge på sine madindkøb. Sæsonens frugt og grønt er altid tydelig på marked, da de altid er i store mænger ved mange boder som konkurrerer om at have den bedste pris, så de ikke skal slæbe deres varer med hjem igen, når markedet lukker. Det er almindeligt at prutte om prisen på alt undtagen frugt og grønt.

Prut aldrig om prisen med en sælger hvis du ikke er interesseret i at handle. Man bør ikke prutte om prisen for fornøjelsens skyld. Normalt kan man få prisen pruttet ned med ca. 30-50%.

Det er en god ide at have småpenge med når man går på marked, og det anbefales altid at betale med lige penge hvis man har. Mange har grønthandlere har sat pris på deres varer.  Som regel er det kilo prisen, med mindre der står Tane, som betyder stykket på Tyrkisk.

På markedet er der mulighed for at gøre nogle gode køb, f.eks. på friske krydderier som karry, grill Mix, eller hele muskatnødder. Der findes også et stor udvalg af blomster- og krydderurt te. Krydderier og te er toldfrit at indfører i Danmark.

Læs toldreglerne her

En mening om “Markedsdage i Alanya

Lukket for kommentarer.

error: Indholdet er beskyttet mod kopiring