Kesik Minare – Den ødelagte minaret i den gamle bydel

Del på:
Kesik Minare bliver på dansk oversat til både den ødelagte minaret og den brændte minaret.

Kesik Minare har en lang og fascinerende historie, hvor stedet har været både et tempel, en kirke og en moské. Den lange og utrolige historie er blandt andet grunden til man har bevaret de gamle ruiner efter bygningen brændte ned i 1896.

Ruinerne ligger i den gamle bydel i Antalya kun et stenkast fra vandet omgivet smukke gamle huse i osmannisk stil og aktive turist shops.

seværdigheder i Antalya, antalya seværdigheder,den knækkede minaret antalya, den brændte minaret, den gamle bydel antalya, antalya den gamle bydel
Den ødelagte minaret og bygningen omkring som fra 2018-2020 vil gennemgå en større restaurering.

I det 2. Århundred blev stedet bygget som et tempel viet til den ptolomæiske gud Sarapis, som var underverdens gud.

I det 6. århundred bliver der bygget en kirke ovenpå templet til ære for Jomfru Maria, men i det 7. århundred angriber araberne Antalya og kirker bliver ødelagt og først genopbygget igen i år 900. Da seljukkerne overtager Antalya bliver bygning ændret fra en kirke til en moské og minarten blev tilføjet. I 1361 erobrere kongen af Cypern, Peter I, Antalya fra seljukkerne, og bygning bliver endnu engang en kirke.

I 1423 blev Antalya en del af de osmanniske rige og bygningen blev endnu engang en moské da prins Şehzade Korkut (1470-1509), søn af osmanniske sultan Beyazit II, var hersker i Antalya.

Moskéen får navnet Korkut moské (Korkut camii) stedet forbliver en moské indtil 1896, hvor bygningen brænder ned og dele af minareten styrter sammen. Minareten bliver aldrig genopbygget og derfor har stedet fået sit nuværende navn.

Se Den ødelagte minaret

Den ødelagte minaret ligger inde i Antalyas gamle bydel, ikke lagt fra Hadrians port. Bygningerne er indhegnet, så det er ikke muligt at udforske bygningerne, men det er muligt at se hele byggeriet, ved at følge hegnet rundt.

Fra 2018 til 2020 til bygningerne gennemgå en større restaurering.
Vil du vide mere om Antalya? Læs om mange flere af byens seværdigheder her.

Gem

Gem

Gem

Gem

error: Indholdet er beskyttet mod kopiring