Kesik Minare – Den ødelagte minaret i den gamle bydel

Del på:

Follow my blog with Bloglovin

Follow my blog with Bloglovin
Kesik Minare bliver på dansk oversat til både den ødelagte minaret og den brændte minaret.

den knækkede minaret antalya, den brændte minaret, den gamle bydel antalya, antalya den gale bydel
Den knækkede/brændte minaret i den gamle bydel af Antalya

Kesik Minare har en lang og fascinerende historie, hvor stedet har været både et tempel, en kirke og en moské. Den lange og utrolige historie er blandt andet grunden til man har bevaret de gamle ruiner efter bygningen brændte ned i 1896.

Ruinerne ligger i den gamle bydel i Antalya kun et stenkast fra vandet omgivet smukke gamle huse i osmannisk stil og aktive turist shops.

I det 2. Århundred blev stedet bygget som et tempel viet til den ptolomæiske gud Sarapis, som var underverdens gud.

I det 6. århundred bliver der bygget en kirke ovenpå templet til ære for Jomfru Maria, men i det 7. århundred angriber araberne Antalya og kirker bliver ødelagt og først genopbygget igen i år 900. Da seljukkerne overtager Antalya bliver bygning ændret fra en kirke til en moské og minarten blev tilføjet. I 1361 erobrere kongen af Cypern, Peter I, Antalya fra seljukkerne, og bygning bliver endnu engang en kirke.

I 1423 blev Antalya en del af de osmanniske rige og bygningen blev endnu engang en moské da prins Şehzade Korkut (1470-1509), søn af osmanniske sultan Beyazit II, var hersker i Antalya.

Moskéen får navnet Korkut moské (Korkut camii) stedet forbliver en moské indtil 1896, hvor bygningen brænder ned og dele af minareten styrter sammen. Minareten bliver aldrig genopbygget og derfor har stedet fået sit nuværende navn.
Gem

Gem

Gem

Gem

error: Indholdet er beskyttet mod kopiring