Kend dine fly-rettigheder

Del på:

Kend dine fly-rettigheder: Ved du hvordan er du stillet hvis dit fly bliver aflyst, forsinket eller du bliver nægtet boarding, selvom du har en billet?

Læs mere om dine fly-rettigheder her:

Ferie nærmer sig og mange danskere venter glædeligt til at komme på ferie i solens varme.

Desværre ender mange rejsende hvert år  at sidde i lufthavnen meget længere end først forventet på at komme på ferie. At få at vide at ens fly er forsinket, aflyst eller at du sågar bliver nægtet booking, til det fly du allerede har en flybillet til, er den værste start eller afslutning på en ferie.

Det er naturligvis utroligt træls at ens fly er forsinket, aflyst eller overbooket, men ifølge loven er der faktisk en større økonomisk kompensation at hente, hvis flyrejsen ikke gik som planlagt. For mange er der op til 600€ (4.500 kr.) at hente i kompensation, lige meget hvad du har betalt for din flybillet eller ferie.

Hvert år oplever flere millioner rejsende at deres fly enten bliver forsinket flere timer, flyet er overbooket eller at flyet helt er blevet aflyst.Langt de fleste rejsende er ikke klar over deres flyrettigheder og hvornår de har krav på erstatning. Ofte vælger flyselskaberne at undlade at informere passagerne om deres flyrettigheder og krav de har på økonomisk erstatning. Alene i Danmark anslås det at danske rejsende går glip af 1,3 milliarder i erstatning. Et beløb der kommer flyselskaberne til gode.

Når dit fly er aflyst

Det kan nogen gange være svært at gennemskue, hvornår ens fly er forsinket og hvornår det er blevet aflyst. Her det vigtigt at holde øje med flynummeret, der står på din billet og det flynummer der står på skærmen i afgangshallen i lufthavnen.

Hvis flynummeret bliver ændret mens du står i lufthavnen, kan der søges om kompensation efter 2 timer. Bliver du til gengæld ombooket til et nyt fly med det sammen, og du dermed lander på din slutdestination samme tid, som du ellers skulle, så er der ingen kompensation at hente. Er man derimod 2 timer forsinket ved ankomst, er det muligt at hente kompensation på op til 600 €. Det er flyselskabets ansvar at ombooke dig til et andet fly, hvis aflysning eller ændring sker indenfor 14 dage.

Dine rettigheder når flyet er forsinket.

Hvis du ankommer mere end 3 timer senere frem til din endelige slut destination end der står på din flybillet, så har du krav på økonomisk erstatning fra flyselskabet. Beløbet afhænger af om det er indenrigs- eller udenrigsflyvning og antallet af kilometer, du har fløjet.

– Du har krav på 100 Euro i kompensation ved indenrigsflyvninger.
– Du har krav på 250 Euro i kompensation ved udenrigsflyvninger under 1.500 km.
– Du har krav på 400 Euro i kompensation ved udenrigsflyvninger mellem 1.500 og 3.500 km.
– Du har krav på 600 Euro i kompensation ved udenrigsflyvninger, der er længere end 3.500 km.

Sådan klager du

Selvom loven omkring passagerens fly-rettigheder er helt klar, så vælger mange flyselskaber ikke at besvare flypassagernes klage mails, når de har været forsinket, overbooket eller været ude for at flyet blev aflyst. Hvis flyselskabet ikke besvare din klagemail, eller hvis du ikke selv ønsker at håndtere sin klagesag, så kan klagefirmaet Flypenge håndtere din klage sag.

Til forskel fra klagende passagerer, har klageselskaberne som Flypenge advokater i firmaet som kender alle fly-rettigheder. Flypenge.dks advokater sikre at flyselskaberne tager alle klagesager seriøst, og at eventuelle erstatninger bliver udbetalt til de rejsende så snart sagen er afgjort og pengene udbetalt. Klageselskaberne har også muligheden for at bringe flyselskaberne i retten, så de juridisk skal bevise de IKKE var forsinket, aflyst eller overbooket.

FlyPenge.dk tilbyder sine kunder at behandle deres flysager som “no cure, no pay” løsninger!Det koster dig faktisk KUN noget i de tilfælde hvor vi kan behandle dit krav om kompensation, hvis flyselskabet rent faktisk betaler. Hvis vi kan behandle dit krav, så koster det kun 20 % af den kompensation du får udbetalt. Du har derfor ingen risiko ved at føre sagen via FlyPenge.dk.

Søg erstatning 3 år tilbage

Lovningen omkring, hvor længe tilbage man kan søge er også helt tydelig. Man kan søge erstatninger for forsinkelser, aflysninger eller overbookninger 3 år tilbage i tiden. For at kunne søge erstatning er det vigtigt at man gemmer sin flybillet og eventuelle kvitteringer på udgifter brugt pga. flyforsinkelsen, aflysningen eller overbookningen.

Gem

Gem

Gem

One thought on “Kend dine fly-rettigheder

Lukket for kommentarer.

error: Indholdet er beskyttet mod kopiring