Kekova – Den sunkne by og Lykias historiske område

Del på:
Krystalklart vand omgiver de små øer. En bugt fuld af farverige både.

Et paradis for dykkere og lystbåde. Historien er synlig hele vejen omkring og havnefronten er fyldt med hyggelige pensionater og restauranter.

Dette er Kekova, der ofte beskrives som et af de smukkeste områder i Tyrkiet.

Området er opkaldt efter øen Kekova, som også er kendt for sin sunkne by. For århundreder siden, var jordskælv skyld i, at dele af en daværende livlig by ved Kekova, endte under vandet. I dag kan du se ruinerne under vandoverfladen, hvis du er på udflugt med en af områdets både, som har glas i bunden.

Favoritdestinationen i Tyrkiet

Kekova er en af Tyrkiets foretrukne destinationer. Den sunkne by er selvfølgelig en af de største attraktioner; en bestemt “Must see”. Men derudover er det også et perfekt sted at tilbringe et par dage, med afslappende svømning og med udforskning af hele dette fantastiske område.

Kekova, tyrkiet, tyrkiske turistdestinationer, bådtur i tyrkiet, rejs til Tyrkiet, den sunkne by, oplevelser i Tyrkiet, seværdigheder i tyrkeit, blog om tyrkiet, rejseblog

Lykia, Landet af lys

Området mellem Antalya og Dalyan plejede at være kendt som Lykia eller Land of Light.
I det sydvestlige Tyrkiet er Middelhavslandskabet kendt som et af de smukkeste landskaber i Tyrkiet, hvor skovklædte bjerge nærmest går lodret ind i vandet. Det turkisfarvede havvand er plettet med små øer og fyldt med ruiner, der efter århundreders vind og vejr stadig står.

Charmerende pensionater ved havet

Kekova dækker et areal på ca. 260 kvadratkilometer. Foruden Kekova-landet, omfatter det også landsbyerne Kaleköy og Üçağız samt de fire gamle byer Simena, Aperlae, Dolchiste og Teimussa.
Man ankommer først i den maleriske by Üçağιz. Üçağιz er charmerende med sine små pensioner og den gode atmosfære. Den lille havn er stedet, hvor det hele sker. Her – i løbet af sæsonen – sejler små og store både frem og tilbage med turister, der ønsker at opleve dette unikke sted.

Kekova, tyrkiet, tyrkiske turistdestinationer, bådtur i tyrkiet, rejs til Tyrkiet, den sunkne by, oplevelser i Tyrkiet, seværdigheder i tyrkeit, blog om tyrkiet, rejseblog
Den sunkne by er en af områdes helt store attraktioner.
Fortidens levn

På vores tur spurgte vi en af de lokale fiskere, om vi kunne komme med på tur i hans lille båd. Havet er dybt blåt og en dejlig varm vind blæser i vores ansigter. Kekova har noget helt unikt og ubeskriveligt. En slags sindsro, der griber fat i os. Er det landskabet, som er så betagende smukt? Er det en række farver? Eller er det det berømte lykiske lys? Måske er det de gamle ruiner, der stadig står stolte over de mindste øer, som gør dig opmærksom på den enorme tid?
Vi når den smukke landsby Kaleköy og går kortvarigt i land.

Kekova, tyrkiet, tyrkiske turistdestinationer, bådtur i tyrkiet, rejs til Tyrkiet, den sunkne by, oplevelser i Tyrkiet, seværdigheder i tyrkeit, blog om tyrkiet, rejseblog

Livet blandt ruinerne

Kaleköy er bygget på grundlaget af den gamle by Simena. I Kaleköy er dagliglivet bogstaveligt talt levende blandt fortidens ruiner. På toppen af bakken ligger et slot, der blev brugt i middelalderen, og som kun er muligt at nå til fods. Inde på slottet kan man opleve det mindste antikke gamle teater i Lycia, som kun kunne rumme 300 mennesker – til sammenligning med andre teatre i området, som kan rumme flere tusinde.

Fra slottet er der udsigt over hele området og til de mange sarkofager; den ene er endda i Kaleköys bugt.

Svømning og dykning forbudt

Kekova Island og den sunkne by er i dag ubeboet, men før i tiden var det en blomstrende by ved navnet Dolchiste. Et jordskælv – eller endda en række af dem – ødelagde byen og nedsænkede store dele af den i havet.

Vores båd sejler langs kysten ved øen, hvor rester af trapper, huse, en kirke og en havn kan ses. Tilsyneladende er hele Kekova Island dækket af historiske rester. Men der vides ikke meget om ruinerne, idet der aldrig har været nogen officielle udgravninger af området.

Men med en smule fantasi, kan man nok godt forestille sig, hvordan livet på dette paradislignende sted, må have været for århundreder siden.
error: Indholdet er beskyttet mod kopiring