Historien om Tyrkiets flag og dets symboler

Del på:

Tyrkiets flag har en smuk og ung historie.

Læs historien om Tyrkiets flag

Når man rejser i Tyrkiet, er det altid rart at kende lidt til landet og dets historie, og det gælder også landets flag. Det tyrkiske flag er en hvid halvmåne og en hvid stjerne på en rød baggrund og der følger ganske meget historie med, når man kigger på flagets historie og betydning.

Da Tyrkiets flag blev officielt anerkendt

Flaget blev den 29. maj 1936 officielt anerkendt i forbindelse med landets uafhængighed. I virkeligheden er halvmånen teknisk set en nymåne, men man kalder den en halvmåne, som er blevet et symbol for islam. Før i tiden havde halvmånen en anden betydning, da den tidligere repræsenterede den antikke by Byzans, der var grundlagt af grækerne helt tilbage i det antikke Grækenland. Byen var beskyttet af den romerske jagtgudinde Diana, som halvmånen også symboliserede. Byzans er den by, vi i dag kender som Istanbul, men som inden da også nåede at få navnet Konstantinopel. Byen var hovedstad for det romerske rige, der havde indtaget landet. Kejser Konstantin gjorde byen til hovedstad og ændrede byens navn fra Byzans til Konstantinopel i år 330. På daværende tidspunkt var den udprægede religion i Rom kristendommen, og derfor blev halvmånen et symbol for jomfru Maria. Senere blev byen indtaget af de muslimske osmannere, der valgte at ændre byens navn i 1453 til Istanbul, hvilket byen stadig hedder den dag i dag.

Atatürk og det tyrkiske flag.

Kemal Atatürk, som grundlagde det morderne Tyrkiet,og  gjorde Ankara til hovedstaden i Tyrkiet i 1924. Det siges, at han så halvmånen og stjernen spejle sig i blodet efter uafhængighedskampen, der fuldstændigt lignede landets flag. Efterfølgende blev flaget et symbol for uafhængighed. I dag mener man også, at Allah er symboliseret ved halvmånen og pro- feten Muhammed er symboliseret ved stjernen.

 

Kunne du lide artiklen? Så vil du måske også kunne lide:

Fakta om Islam

Smag på tyrkisk kaffe

Guide til drikkepenge

 

Forfatter af artiklen: Nina Schlünzen

Kilder:

www.denstoredanske.dk

www.faktaomtyrkiet.dk

 

error: Indholdet er beskyttet mod kopiring