Hadrians Port i Antalyas gamle bydel

Del på:
Hadrians Port er en af de mest velbevaret historiske bygninger i Antalya.

Hadrians port er placeret i Antalyas gamle bydel Kaleiçi, og flere tusinde turister besøger hvert år den smukke antikke port, som forbinder det moderne og det historiske Antalya.

Porten blev bygget til ære for den romerske kejser Hadrian (76-138 e.kr.) som besøgte 130 e.Kr. Portens byggeri består af 3 store buer med søjler som er smukt dekoreret og flere dele af porten består af hvid marmor. På Antalyas arkæologiske museums er der udstillet flere store statuer af kejser Hadrian og hans kone.

Hadrians ports smukke dekorationer.
Hadrians ports smukke dekorationer.

Hadrians Port er så velbevaret og ubeskadiget, fordi porten i mange år var skjult inde i den seljukiske mur som gik rundt om den gamle bydel og derfor har porten været beskyttet mod vind, vejr og slidtage. Hvornår eller hvorfor man muret porten inde vides endnu ikke med sikkerhed.

I nyere tid er porten genfundet, renoveret og genåbnet som et smukt antik varemærke for den historiske bydel Kaleiçi, som også består af den ødelagte minaret, Yivli Minare, en naturskabt havn, marine biologi museet og Antalyas legetøjsmuseum. Kaleiçi betyder oversat til dansk “indenfor murene”.

gamle-antalya-billeder
Billeder fra den tidligere renovation på Hadrians port

I dag har den gamle bydel Kaleiçi i Antalya flere store indgange, som man ubesværet kan gå ind og ud af, men tidligere var Kaleiçi muret inde bag en høj mur, og der har formentlig været mange flere porte, ligesom Hadrians port, som har fungeret som indgange til den gamle bydel, men i dag er der kun Hadrians port tilbage. Turen gennem den smukke romerske port er uden tvivl den smukke indgang mellem Atatürk caddesi og Antalyas gamle bydel.

hadrians-port-antalya-aften
Hadrians port set om aftenen

På tyrkisk er porten kendt som Hadrianus Kapısı eller Üçkapılar. Porten er gratis at besøge, den er altid åben og om aftenen er porten smukt belyst.

Gamle billeder af Hadrians port

gamle-billeder-af-antalya_9766
gamle-billeder-af-antalya_9758
gamle-billeder-af-antalya_9755

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

error: Indholdet er beskyttet mod kopiring