Guide A-Z

Del på:

Alkohol:guide til alanya, tips og tricks til alanya, fakta om alanya, ferie i alanya, alt om alanya, guide alanya, alanya guide, guide til alanyas strande, abc guide til alanya, az guide alanya, tips og fakta alanya, guide tyrkiet,

Mange tyrkere vælger at følge den muslimske tro, og drikker derfor ikke alkohol. Mange unge tyrker i turistområderne drikker alkohol på lige fod med de danske unge, men holder måske ramadanen alkoholfri.

I Tyrkiet drikkes der typisk øl eller rakı. Mange tyrkere elsker whisky, men det er meget dyrt. Alkoholkulturen er anderledes end den danske, og det er upassende at opføre sig beruset.

Apotek

Apotek hedder ezcane på tyrkisk, og de findes over hele alt i Tyrkiet.

I turist områderne snakker personalet ofte engelsk, og størstedelen af medicinen i Tyrkiet er ikke receptpligtig.

Billeje

Se mere under billeje

Børnguide til alanya, tips og tricks til alanya, fakta om alanya, ferie i alanya, alt om alanya, guide alanya, alanya guide, guide til alanyas strande, abc guide til alanya, az guide alanya, tips og fakta alanya, guide tyrkiet,

Tyrkerne elsker børn, så har man småbørn vil tyrkerne, uden tvivl, blive løftet op, forkæle og kysset barnet en del. Ønsker man ikke dette, er det vigtigt man siger kraftig fra.

Drikkepenge

Det er almindeligt at ligge drikkepenge på restauranter, hoteller, i tyrkiske bade (hamam) og frisører. Det er normalt at ligge 10% i drikkepenge. Nogle restauranter tager selv drikkepenge ud af guide til alanya, tips og tricks til alanya, fakta om alanya, ferie i alanya, alt om alanya, guide alanya, alanya guide, guide til alanyas strande, abc guide til alanya, az guide alanya, tips og fakta alanya, guide tyrkiet,byttepengene, Hvis du ikke ønsker det, skal du selv gøre dem opmærksom på det.

Elektricitet

Der bruges 220 V med almindelige 2-benede stikkontakter, ligesom i Danmark

Forsikringer

Det gule- og det blå sygesikringskort dækker ikke ved ferier i Tyrkiet. Det er derfor en god ide at lave en rejseforsikring, der dækker sygedom. Ifølge de nye regler for visum er det påkrævet at have en sygeforsikring, oversat til tyrkisk, for at kunne få en opholdstilladelse i Tyrkiet.

Tjenestetorvet forsikringer

Findforsikring.dk

Gjensidige

Fotograferingguide til alanya, tips og tricks til alanya, fakta om alanya, ferie i alanya, alt om alanya, guide alanya, alanya guide, guide til alanyas strande, abc guide til alanya, az guide alanya, tips og fakta alanya, guide tyrkiet,

Man kan frit fotografere, i Tyrkiet med undtagelse af militære anlæg. De fleste tyrkere har ikke noget imod at blive fotograferet, men du bør altid spørge først eller vise med tegn at du gerne vil fotografere for ikke at støde nogle.

Helligdage

Butikker og banker kan være lukket på disse dage.

1. januar, Nytårsdag

25. april, National suverænitet og børnenes dag (Fejrer den første åbning af Tyrkiets Store Nationale Forsamling i Ankara i 1920. Dedikeret til børn.

1. maj, Arbejdernes internationale kampdag

19. maj, Mindes Atatürk (Ungdoms- og sportsdag)

30. august, Sejrens dag

29. oktober, Republikkens dag

6. november, Offerfest

Hotel

Se mere under Find Hotel

Kameler og dromedar

Mange steder er det muligt at ride på kamelerne og få taget billeder sammen med dem. Husk at aftale pris på forhånd, og betal først, når rideturen eller fotoet er taget.

Internet

De fleste hoteller og restauranter har i dag gratis WIFI. Der er også internetcafeer flere steder rundt i byerne. En time på en internetcafe koster ca. 1 TL.

Postguide til alanya, tips og tricks til alanya, fakta om alanya, ferie i alanya, alt om alanya, guide alanya, alanya guide, guide til alanyas strande, abc guide til alanya, az guide alanya, tips og fakta alanya, guide tyrkiet,

Posthuset i Tyrkiet hedder PTT. Et brev til og fra Tyrkiet tager ca. 1 uge.

Rygning
Rygning er almindeligt i Tyrkiet og røgfrie zoner er ses sjældent. Ofte er der ”rygning forbudt skilte” i restauranterne, men restauranterne tillader alligevel rygning. Men man må ikke ryge i teatre, biografer og bybusser.

Sprog

De fleste unge tyrkere, der arbejder i turistbranchen taler engelsk. Mange ældre tyrkere taler også tysk. Det er blevet en almindelighed for unge tyrker, der arbejder med turister, at tage et sprogkursus i et europæisk sprog om vinteren, for at have bedre job muligheder, når sæsonen starter, da mange arbejdsgivere betaler den bedste løn, til den der kan snakke med flest turister.

Teguide til alanya, tips og tricks til alanya, fakta om alanya, ferie i alanya, alt om alanya, guide alanya, alanya guide, guide til alanyas strande, abc guide til alanya, az guide alanya, tips og fakta alanya, guide tyrkiet,

Te er en populær drikkelse i Tyrkiet. Overalt ses små te glas med tyrkisk te. Teen drikkes med masser af sukker, og kommer du på besøg i private hjem, er det te der bydes på. Mange steder ser man også tyrkisk te i sutteflasker til børn. Den koffeinfri æblete er noget som i, som turist vil blive budt på mange gange under ophold i Tyrkiet. Æblete er hovedsagligt til turister og ikke noget de lokale selv drikker særlig meget af.

Tegn og fagter:
I Tyrkiet nikker man hovedet op og ned som “Ja”, mens “Nej” signaleres ved at man hæver begge øjenbryn og laver en “tsk” lyd.

Vores måde at signalere “nej” på – ved at ryste på hovedet – betyder “ikke forstået” på tyrkisk.

Samling af fingrene og ryst med hånden betyder ”det er dyrt / koster mange penge”

At gnide håndfladerne mod hinanden betyder ”færdig / det er afsluttet”.

En hånd på brystet/ hjertet betyder ”det glæder mig”

At bevæge hånden nedad og bevæge den ind mod kroppen betyder kom nærmere.

Telefonguide til alanya, tips og tricks til alanya, fakta om alanya, ferie i alanya, alt om alanya, guide alanya, alanya guide, guide til alanyas strande, abc guide til alanya, az guide alanya, tips og fakta alanya, guide tyrkiet,

Landekoden for Tyrkiet er +90 / 0090. Landekoden for Danmark er +45 / 0045. Ringer man fra en tyrkisk telefon til en anden tyrkisk telefon, skal man huske at sætte 0 foran nummeret. Vigtige telefon numre:

(Modtagerne er disse numre snakker sjældent engelsk)

Politi: 155

Ambulance: 112

Brandvæsen: 110

Militæret: 156

Turist information: 170

Tidsforskelguide til alanya, tips og tricks til alanya, fakta om alanya, ferie i alanya, alt om alanya, guide alanya, alanya guide, guide til alanyas strande, abc guide til alanya, az guide alanya, tips og fakta alanya, guide tyrkiet,

Tyrkiet er en time foran Danmark. Det vil sige når klokken er 12.00 i Danmark, så er den 13.00 i Tyrkiet. De fleste nyere smartphones og digitalure stiller sig selv efter den nye tidszone. Tyrkiet følger samme sommer- og vintertid som Danmark.

Tro

Islam er en største religion i Tyrkiet, hvor 99% er muslimer og 1% øvrige. Den islamiske tro ses tydeligt i gadebilledet i Tyrkiet, hvor mange kvinder bærer tørklæder og smukke moskeer er bygget med få hundrede meters afstand.

Tyrkisk kaffe

Serveres i små, almindelige kopper. Den er tyk, sød og rig på kaffegrums. Læs mere om tyrkisk kaffe her

Vaccinationer

Der skal normalt ikke tages særlige forholdsregler ved turistrejse til Tyrkiet. Det anbefales dog, at man altid er beskyttet mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A). Tjek eventuelt anbefalingerne på www.rejsedoktor.dk, i god tid gør afrejse.

Vandmelonguide til alanya, tips og tricks til alanya, fakta om alanya, ferie i alanya, alt om alanya, guide alanya, alanya guide, guide til alanyas strande, abc guide til alanya, az guide alanya, tips og fakta alanya, guide tyrkiet,

Vandmelonerne i Tyrkiet er meget større end vandmelonerne du kan købe i Danmark. I vandmeloner køber du vandmeloner efter kilo prisen. I melonsæsonen er prisen 0,75 TL pr. Kg. Vandmelon kan købes på bazar, hos Manav og i supermarkederne.

Vand

Det anbefales at drikke købe vand på falske i Tyrkiet, da vandet i vandhanen har en anderledes bakterie flora end vi kender fra Danmark. Vand på flaske koster mellem 0,50 – 1 TL pr. 0,5 liter.

Valutaguide til alanya, tips og tricks til alanya, fakta om alanya, ferie i alanya, alt om alanya, guide alanya, alanya guide, guide til alanyas strande, abc guide til alanya, az guide alanya, tips og fakta alanya, guide tyrkiet,

Møntfoden er lira (TL). Der svare til ca. 2,60 DKK. Der findes vekselkontorer og hæveautomater overalt i alle større byer. På hoteller og i turistbutikker kan der også betales med andre valutaer som kroner, euro og dollars. Penge kan veksles i banker, vekselkontorer og postkontorer (PTT). Ved veksling skal man være opmærksom på både vekselkurs og kommission. Almindelige mindre tyrkiske butikker og restauranter tager normalt ikke mod kreditkort.

error: Indholdet er beskyttet mod kopiring