Guide til tatoveringer i Tyrkiet

Del på:

At få lavet tatoveringer i Tyrkiet er en populær trend.

Men vil du gerne rejse hjem med et resultat du stolt kan vise frem, er der nogle simple regler du bør følge:

 

  1. Sørg for at finde en tatovør, du kan tale med. I Tyrkiet bliver det nok næsten umuligt at finde en tatovør der snakker dansk, men sikre sig at jeres engelske kommunikation er god, så i ikke misforstår hinanden.

 

  1. Lær tatovøren og hans arbejde at kende. Helt simpelt lær hans navn at kende. Derudover er det en god ide at se så meget af hans arbejde som muligt. Forsøge at dobbelt tjekke at det faktisk er hans værker, da mange tatovører i Tyrkiet tager ærer for de samme værker.

 

  1. Spørg ind til hvilke produkter hans kommer fra, og om han har oplevet andre kunder få gener af det. Det er vigtigt at vide hvilke produkter der permanent kommer ind i din krop. Er alt for perfekt, er stedet nok for godt til at være sandt. Tjek f.eks. at blækflasken, du tatoveres med indholdet fra, er helt ny eller ren og af almindeligt anerkendt fabrikat. Som minimum skal producentens navn fremstå klart på flasken, som skal angive en form for indholdsdeklaration herunder et CI-nummer. Bliv ikke tatoveret med lavprisblæk, de såkaldte ”Kinablæk”, eller kopiblæk af kendte mærker.

 

  1. Hold øjne og ører åbne. Hold øje med om hygiejnen er i orden, og at der altid bruges ny engangsnål og handsker. Ved fortynding af blæk og skyggetatovering bør bruges sterilt vand – køb det evt. på apoteket og medbring det selv. Destilleret vand er ikke sikkert sterilt. Vand fra vandhane bør ikke anvendes.

 

  1. Undgå konsekvent røde farver og røde farvenuancer som orange, pink, violet, bordeaux og lignende. I nuancerne indgår ofte rødt pigment blandet med andre pigmenter.

 

  1. Hvis det er første gang du benytter tatovøren så få lavet tatoveringen så lille som muligt rent arealmæssigt (jo større tatovering desto større risiko)

 

  1. Forlang af tatovøren, at han ikke tatoverer hen over brune modermærker, da disse kan udvikle modermærkekræft, som ikke bliver opdaget i tide, fordi tatoveringens pigment dækker for modermærket, så man ikke kan se, at det bliver ondartet.

 

  1. For ikke at ødelægge din ferie er det altid en god ide at blive tatoveret i slutningen af din ferie. Sol nedbryder pigment til nye kemiske stoffer, der kan give allergi og problemer.

 

  1. Forlang altid af tatovøren, at han udstyrer dig med en seddel med angivelse af navn, type og fabrikat på den eller de anvendte blæk, om muligt også CI-nummer. Det er af betydning, hvis du får komplikationer og skal på hospital og udredes. Tatovøren fører ikke journal – det må du selv klare ved at få en seddel. Gem sedlen. Det er også din vished, hvis en blæk på markedet viser sig at have katastrofal virkning, og derfor pludselig må fjernes fra markedet af sundhedsmæssig årsag. Blæk har været årsag til regionale epidemier, og de der har fået sådanne farlige blæk ind i huden bør eventuelt melde sig og få behandling.

Ved du allerede inden afrejse, at du skal tatoveres, anbefaler vi, at du køber en plejecreme med til din tatovering, som følger danske standarter.

Bestil Tatoverings creme her
error: Indholdet er beskyttet mod kopiring