Guide til Bodrum

Del på:
Den store rejseguide til Bodrum

Bodrum er en af de mest charmerende og alsidige kystbyer i Tyrkiet. I Bodrum finder du badestrande, shoppinggader, natteliv, lækre restauranter, antikke historiske seværdigheder og et skønt havnekvarter.

 

Apotek

Apotek hedder ezcane på tyrkisk, og de findes over alt i Bodrum. Personalet snakker ofte engelsk, og størstedelen af medicin i Tyrkiet er ikke receptpligtig.

 

Badning og strand

I selve centrum af Boodrum er der 2 velbesøgte strande. Den ene ligger langs promonaden, den anden ligger imod øst, i retning mod det store Diamond Hotel.

Vil man gerne ud til mere rolige strande sejler der konstant strandbåde ud til Camel beach og Bitez- og Gümbet bugterne, som kun ligger en kort sejlads fra centrum af Bodrum. Strandene er alle skønne med finkornet sand og ligger ca. 2 km fra centrum.

Læs mere om Bodrums strande i vores guide her.

 

Beliggenhed

Bodrum er en havneby i provinsen Muğla, som ligger på en halvø i den vestlige del af Tyrkiet, ud mod middelhavet. Området er ca. 557 km² stort. I sydvestlig retning kan man se den græske ø Kos, der i fugleflugtslinje ligger ca. 20 km fra Bodrum.

 

Billeje

Se mere under billeje

 

Elektricitet

Der bruges 220 V med almindelige 2-benede stikkontakter, ligesom i Danmark.

 

Forsikring.

I Tyrkiet dækker det gule- og blå sygesikringsbevis ikke. Det er derfor vigtig at du tegner en rejseforsikring til dig selv og din familie.

Vi anbefaler følgende forsikringsselskaber:

Tjenestetorvet forsikringer

Findforsikring.dk

 

Helligdage

Butikker og banker kan være lukket på disse dage.

1 januar: Nytårsdag

23 april: Børnenes dag (Fejrer den første åbning af Tyrkiets Store Nationale Forsamling i Ankara i 1920. Dedikeret til børn.

1 maj: Arbejdernes internationale kampdag

19 maj: Mindes Atatürk (Ungdoms- og sportsdag)

30 august: Sejrens dag

29 oktober: Republikkens dag

 

Hotel

Se mere under Find Hotel

 

Indbyggertal i Bodrum

Der bor der ca. 100.000 fastboende i området, hvoraf ca. 30.000 af dem bor i hovedbyen. I turistsæsonen flerdobles indbyggertallet.

 

Lufthavne

Skal man til Bodrum skal man søge efter Milas-Bodrums lufthavnen. Se lufthavnen på bykortet her.

 

Restauranter

I Bodrum finder i mange gode restauranter. Nyd f.eks jeres aftensmad på marinaen, mens i nyder solnedgangen ud over det smukke hav.

 

Shopping

Bordum har mange hyggelige små butikker man kan shoppe. Nogle steder er det muligt at prutte om prisen, andre steder er det ikke.

Ved hovedvejen ligger der også et stort shoppingcenter med navnet Oasis. Shoppingcenteret har masser af både lokale og internationale butikker. Se Oasis hjemmeside her.

 

Taxa

I Bodrum er det nemt at få en taxa alle tider på døgnet i højsæsonen. Du kan enten aftale en total pris for turen med taxachaufføren, eller bede om at få taxameteret tændt på turen.

 

Valuta

Den tyrkiske valuta hedder Tyrkiske lira.

Der er flere hæveautomater og vekselkontorer, der er åben alle ugens dage overalt i byen. I mange butikker kan du også betale med euro. Husk at tjekke du får en fair kurs, hvis du betaler med andet en Tyrkiske lira. Kreditkort accepteres i nogle butikker og restauranter.

 

Vand

Det anbefales at drikke købe vand på flaske i Tyrkiet, da vandet i vandhanen har en anderledes bakterie flora end vi kender fra Danmark. Vand på flaske koster mellem 0,50 – 1 TL pr. 0,5 liter.

 

 

Gem

Gem

Gem

Gem

error: Indholdet er beskyttet mod kopiring