Guide til Alanya

Del på:
Den store rejseguide til Alanya

Apotek

Apotek hedder ezcane på tyrkisk, og de findes over alt i Alanya. Personalet snakker ofte engelsk, og størstedelen af medicin i Tyrkiet er ikke receptpligtig. Der er altid min. et døgnåben apotek i Alanya.

 

Badning og strand

Størstedelen af strandene i Alanya er offentlige, og man kan derfor bade frit.

På strandene i Alanya, er det mulig at leje sig en strandsol med parasol for 10-15 TL eller være heldig er finde en beach-bar, som tilbyder dem gratis.

Du kan også selv medbringe håndklæde eller tæppe og slå sig ned i det varme sand. Nøgenbadning er forbudt i Tyrkiet. Dette glæder dog ikke børn.

Læs også: Guide til Alanyas strande og Alanyas handicapstrand

 

Billeje

Se mere under billeje

 

Elektricitet

Der bruges 220 V med almindelige 2-benede stikkontakter, ligesom i Danmark.

 

Forsikring.

I Tyrkiet dækker det gule- og blå sygesikringsbevis ikke. Det er derfor vigtig at du tegner en rejseforsikring til dig selv og din familie.

Vi anbefaler følgende forsikringsselskaber:

Tjenestetorvet forsikringer

Findforsikring.dk

 

Helligdage

Butikker og banker kan være lukket på disse dage.

1 januar: Nytårsdag

23 april: Børnenes dag (Fejrer den første åbning af Tyrkiets Store Nationale Forsamling i Ankara i 1920. Dedikeret til børn.

1 maj: Arbejdernes internationale kampdag

19 maj: Mindes Atatürk (Ungdoms- og sportsdag)

30 august: Sejrens dag

29 oktober: Republikkens dag

Hospitaler

I Alanya findes der måde privat og offentlige hospitaler:

Anadolu Hospital (privat): +90 242 522 62 62 / +90 532 308 85 05

Baskent University Hospital (privat): +90 242 511 00 53  / +90 533 680  44 32

Hayat Hospital (privat): +90 242 512 42 51

Alanya State Hospital (devlet) :+90 242 513 48 41

Læs også: Hospitaler i Alanya

 

Hotel

Se mere under Find Hotel

 

Kameler og dromedar

Mange steder er det muligt at ride på kamelerne og få taget billeder sammen med dem. Husk at aftale pris på forhånd, og betal først, når rideturen eller fotoet er taget.

 

Lufthavne

Man kan komme til Alanya fra Antalya lufthavn (ca. 120 km) eller Gazipaşa lufthavn (ca. 45 km)

 

Markedsdage i Alanya

Mandag: Oba

Tirsdag: Markedshallerne i centrum og Mahmutlar

Onsdag: Kestel og Konakli

Torsdag: Tosmur

Fredag:  Alanya Centrum og Gasipasa

Lørdag: Cikcilli og Mahmutlar Centrum

Søndag: Alanya (35 meter vejen)

Se bykort over markedsdagene her

 

Natteliv

Der er velkendt natteliv i Alanya, som blandt andet huserer en barstreet tæt ved havnen. Det er hovedsageligt her, hvor festen fortsætter til ud på natten. Ved havnen og basaren findes der også barer og pubs, hvor man i mere afslappet stemning kan nyde drinks.

 

Restauranter

Alanya er en by fyldt med god restauranter. I bjergene bag centrum finder man mange gode restauranter med ægte tyrkisk morgenmad, og langs stranden og på havnen kan man nyde både tyrkisk eller international aftensmad.

 

Shopping

Du finder det største shopping udvalg i Alanyas centrum, hvor shoppingen er koncentreret om havneområdet og den store bazar. De omkring liggende bydele Oba, Tosmur, Konakli og Mahmutlar har også gode shopping muligheder.

 

Transport

Bybusserne i Alanya:

I bybusserne kan du betale både kontant og med et buskort (I Alanya kaldt kentkart). Når man har betalt for bussen, kan du blive i den og kører med så længe du vil. Bybusserne der kører i Alanya idag, minder meget om bybusserne vi kender fra skandinavien. Busserne stopper ved afmærket stoppesteder og har stopknapper flere steder i busserne.

Pris:

Kontakt: 2,5 Tl

Kentkart: 1,7 Tl

Se busplanen for bybusserne

Dolmus busserne i Alanya:

Stopknappen i dolmus busserne sidder over bagdøren, og er en lille sort knap.
I dolmus busserne kan du kun betale kontant, bussen tager ikke imod kentkart. Du betaler for den afstand du skal med bussen. Dolmus busserne er af lidt ældre dato, og er ofte meget proppet med mennesker. Det anbefales blandt andet ikke at tage dolmus busserne med en stor banevogn. Dolmus busserne stopper ved afmærket stoppesteder. Stopknappen i dolmus busserne sidder over bagdøren og er en lille sort knap. Til forskel fra bybusserne kører dolmus busserne længere udenfor byen, til f.eks Mahmutlar, Konakli, Avsallar og Demirtas.

Pris: Ca. 2 Tl afhænger af afstanden.

Taxa

I Alanya er det nemt at få en taxa alle tider på døgnet. Du kan enten aftale en total pris for turen med taxachaufføren, eller bede om at få taxameteret tændt på turen.

 

Valuta

Den tyrkiske valuta hedder Tyrkiske lira.

Der er flere hæveautomater og vekslingskontorer, der er åben alle ugens dage overalt i byen. I mange butikker kan du også betale med euro. Husk at tjekke du får en fair kurs, hvis du betaler med andet en Tyrkiske lira.

 

Vand

Det anbefales at drikke købe vand på falske i Tyrkiet, da vandet i vandhanen har en anderledes bakterie flora end vi kender fra Danmark. Vand på flaske koster mellem 0,50 – 1 TL pr. 0,5 liter.

Gem

Gem

error: Indholdet er beskyttet mod kopiring