Guide: Forsinket eller mistet bagage

Del på:

Se situationen for dig. Du skal ud at rejse, in-checking går fint og flyturen er veloverstået, nu står du bare i lufthavnen på din ankomst destination og venter på din bagage ligesom alle andre. Bagagebåndet går i gang og du kigger opmærksomt efter din bagage, alle andre tager deres bagage og stille og roligt tømmes ankomsthallen, indtil du er den eneste der stadig står og kigger efter din bagage som ikke er dukket op. Hvad gør du nu?

Forsinket eller mistet bagage kan være ødelægge en ferie.

Skulle uheldet være ude, er det er vigtigt at du først og fremmest får meldt din kuffert savnet hos flyselskabet. De fleste lufthavne har en skranke eller et kontor hvor de håndterer sager for de fleste flyselskaber. Det er her vigtigt at du får en PIR-rapport. PIR-rapporten skal bruges uanset om du søger erstatning hos flyselskabet eller hos dit forsikringsselskab. En PIR-rapport er nemlig dit bevis på din klage, så derfor er det vigtigt, at du får lavet sådan en. Gem en kopi af PIR-rapporten, der viser, at du har givet flyselskabet besked i tide.

Hvis ikke det er muligt at melde din kuffert savnet i lufthavn, bedes du kontakte flyselskabet telefonisk eller via mai hurtigst muligst.

Forsinket bagage

Tandbørste, undertøj og andet nødvendigt indhold af din bagage har du ret til at købe på flyselskabets regning, hvis din bagage er forsinket. Hvad du ellers har ret til at købe afhænger af forsinkelsens længde og din rejsedestination. Erstatning for dine udgifter kan du gøre krav på skriftligt til flyselskabet senest 21 dage efter, du har fået din bagage.

Mistet bagage

Bagage, der ikke er kommet frem efter 21 dage, anses for at være mistet. Erstatning har du ret til, hvis du ikke har fået din bagage efter 21 dage, eller hvis flyselskabet tidligere giver besked om, at din bagage er tabt. Klag og gør krav på erstatning skriftligt til flyselskabet.

Hvad med rejseforsikringen?

Har du tegnet en rejseforsikring, kan der også være penge at hente her ved at melde din bagage savnet. Forsikringsselskaberne kan i mange tilfælde være nemmere at få erstatning ud af end flyselskaberne – særligt hvis der et udenlandsk flyselskab.

Tjekliste ved forsinket eller mistet bagage
  • Meld din bagages forsinkelse/forsvinden i lufthavnen med det samme.
  • Få en PIR rapport.
  • Forhør dig hos enten flyselskab eller forsikringsselskab om dine rettigheder
  • Gem diverse kvitteringer for køb af nye ejendele

 

Et godt råd herfra er altid at pakke lidt tøj og en tandbørste i håndbagage i tilfælde af at bagagen skulle blive væk. Er I flere der rejser afsted på en gang, kan det være en fordel at fordele lidt tøj i flere kufferter i tilfælde af at uheldet skulle være ude.

Inspiration: Forbrugerrådet Tænk

 

error: Indholdet er beskyttet mod kopiring