Fantastiske rejsebøger og bøger om Tyrkiet

Del på:
Bøger om Tyrkiet:

Tyrkiet er et stort og spændende land med masser af lækker mad, interessant kultur og fascinerende sprog.

Hvis du har interessen for at lære mere om Tyrkiet, er bøger en god kilde til informationer, og heldigvis findes der mange bøger om Tyrkiet på dansk.

Rejsebøger om Tyrkiet

9788740003468

Turen Går Til Tyrkiet

Timerne smelter i varmen, og snakken går. De små teglas klirrer. Drik teen i landsbyen, mens bønnekaldet fra minareten blander sig med fårenes brægen. Drik den i kystens ferie byer, mens popmusikken brager ud fra barerne. Eller drik den i Istanbuls basarer, mens de handlende råber og lovpriser deres varer.Turen går til Tyrkiet dækker Istanbul, ægæerkysten, Middelhavskysten, Kappadokien, det centrale og østlige Anatolien. Fold omslaget forreste flap helt ud, og se kort over alle bogens områder.

Pris: 199,95 kr – Gå til shop

9788771480306

Oplev Tyrkiet

Hvis turen går til Tyrkiet, så er Oplev Tyrkiet den oplagte guidebog både før og under rejsen. Her finder du top 25 med de største seværdigheder, highlights, rejseplaner og rejseruter, fold-ud kort til Istanbul, kort til de vigtigste byer, gode råd fra lokale eksperter, og de bedste hoteller, restauranter og cafeer i alle prisklasser samt anbefalinger til museer.

Pris: 249,95 kr – Gå til shop

692113

Tyrkiets middelhavskyst

Den perfekte rejseguide til den perfekte ferie! Bogen er lavet med både turforslag, praktiske tips og tag-ud kort. Derudover er der guide til Fethiye, Antalya, Side og Alanya samt gode råd til den tyrkiske kultur, mad og oplevelser.

Pris: 99,95 kr – Gå til shop

 

Sproget

tyrkisk-dansk-ordbog

Dansk-tyrkisk ordbog

Det tyrkiske sprog er langt fra det danske, og det kan tage lang tid at lærer tyrkisk. Et handy hjælpemiddel på rejsen er en Dansk-tyrkisk ordbog. Opslagsordene er udvalgt med henblik på aktualitet og anvendelighed i hverdagen og på rejsen. Derudover vil man finde det parlørs man har brug for på rejser, på apoteket, på posthuset, i lufthavnen, på hotellet m.m. Ordbogen indeholder også en parlør, hvor man kan finde god hjælp til rejsen, samt en kortfattet udtaleguide og et afsnit om det tyrkiske sprog. Ordbogsartiklerne har en enkel og klar udformning, så det er nemt at finde den betydning, oversættelse eller vending man søger. Typografien er let læselig, og alle opslagsord står til venstre i spalten – det gør ordbogen let at orientere sig i. Og med det lille format og en vægt på 193 g kan miniordbogen være i enhver taske. Ordbogen indeholder over 30.000 opslagsord og 15.000 udtryk og vendinger. Tyrkisk-Dansk/Dansk-Tyrkisk miniordbog indgår i serien Gyldendals Miniordbøger.

Pris: 119,95 kr – Gå til Shop

Læs også: Alanya.Dks dansk-tyrkiske parlør liste her

 

Tyrkiets politiske historie

Tyrkiets historie er lang og utrolig spændende. En afgørende person i tyrkiets historie er Atatürk. Atatürk var ansvarlig for at skabe republikken Tyrkiet i 1923, og han blev derefter landets første præsident. Hans bedrifter var store, og du kan sjældent gå ind i et tyrkisk firma, uden at se et billede eller en byste af Atatürk. Der er skrevet mange bøger om Atatürk og nogle af dem er også blevet oversat til dansk.

atatrk-og-den-tyrkiske-revolution_214068
Atatürk Og Den Tyrkiske Revolution

Modernitet er et centralt emne i Tyrkiet og mindst lige så omstridt. Tyrkernes søgen efter “det moderne” har afstedkommet så gennemgribende politiske, sociale og kulturelle forandringer, at netop moderniseringsbestræbelserne er nøglen til forståelse af landets nyere historie.

Typisk ses Atatürks reformer i lyset af en absolut modsætning mellem islam og vesten, men den analyse afmonteres i denne bog. Vestliggørelsen og moderniseringen af det religiøst funderede Osmannerrige havde stået på i mere end hundrede år, da republikken opstod, og Atatürk kom til magten; det nye var kompromisløsheden og radikaliteten i Atatürks program.

Pris: 175 kr – Gå til shop

tyrkiet-1923-2013_248729

Tyrkiet 1923-2013 – Fra Atatürk til Erdoğan

Bogen fortæller om Tyrkiets historie fra oprettelsen af republikken 1923 og frem til i dag.
Den ser på statsideologien kemalismens opståen, afskaffelsen af sharia og indførelsen af sekularisme, de mange militærkup og spændingerne mellem by og land. Herudover indeholder bogen en række kapitler om de væsentligste temaer i tyrkist historie og politik: det kølige forhold til EU og ønsket om medlemskab, det meget varmere forhold til Mellemøsten, hvor Tyrkiet er en regional stormagt, samt ikke mindst undertrykkelsen af de religiøse og nationale mindretal eksemplificeret ved hhv. alevierne og kurderne.

Pris: 100 kr – Gå til shop

 

Tyrkisk mad

Det siges at det tyrkiske køkken er en af verdens bedste køkkener, og mange bliver aldrig træt af deres lækre madlavning. Mange af de populære retter som de tyrkiske familier spiser i dag, er gamle traditionelle retter, som er gået i arv i mange generationer. En ægte tyrkisk kok bruger ikke deciliter mål og madvægte, hun smager sig frem, til maden har den rigtige tyrkiske smag.

Tyrkisk-kogebog

Mit tyrkiske køkken

“Mit tyrkiske køkken” – en overdådig introduktion til den autentiske tyrkiske madtradition. At lave lækker og smagfuld autentisk tyrkisk mad behøver ikke at være tidskrævende eller svært. “Mit tyrkiske køkken” giver dig en gennemgang af mange retter fra det tyrkiske køkken på en appetitlig og inspirerende måde. Der er retter fra dolma til turkish delight og selvfølgelig hjemmelavet kebab. Bogen indeholder alle klassikerne, som vi kender, men også mange andre opskrifter, der viser alsidigheden af det tyrkiske køkken. Der er krydrede og eksotiske ingredienser som du måske allerede kender, men sammensat på en måde, som gør det nemt og billigt at få maden til at smage autentisk tyrkisk.

Pris: 279 kr – Gå til shop

Tyrkisk-mad-kogebog

Damelår og andre specialiteter

Mere end 100 opskrifter fra det tyrkiske køkken suppleret med forfatterens personlige kommentarer, der giver et indblik i den tyrkiske madkultur fra råvarer til det færdige produkt.

Pris: 68,95 kr – Gå til shop
Gem

error: Indholdet er beskyttet mod kopiring