Fakta og historien om Bodrum

Del på:

Byen Bodrum nævnes første gang i år 1100 f. Kr. under navnet Halicarnassus.

Halikarnassos var i 7.-6. århundrede f.Kr. en vigtig lydisk handelsby, der senere blev erobret af perserne.

Mange forskellige folkeslag og herskere har gennem årene været med til at præge byen, og der i dag giver Bodrum har en utrolig spændende og farverig fortid.

Byen er en havneby i provinsen Muğla, som ligger på en halvø i den vestlige del af Tyrkiet, ud mod middelhavet. Området er ca. 557 km² stort.
I sydvestlig retning kan man se den græske ø Kos, der i fugleflugtslinje ligger ca. 20 km fra Bodrum.

I dag er Bodrum en turist magnet, og hver år valfarter flere 1000 danske turister til byen, for at nyde de varme solskinsdage, den lækre tyrkiske mad, og de fantastiske omgivelser, som indeslutter Bodrum byen.

Castle_of_St._Peter_in_Bodrum,_Turkey

Bodrum består af flere små byer som Gümbet og Bitez, som sammenlagt udgør Bodrum byen. Der bor der ca. 100.000 fastboende i området, hvoraf ca. 30.000 af dem bor i hovedbyen. Det første man ser når man ankommer til området er de mange hvidkalkede huse, som flot dækker bjergsiderne. Foran byen ligger den populær lystbådehavn, hvor caféer og restauranter ligger side om side og lokker med lækker mad med fantastiske havnemiljø og udsigt over havnen.

De stramme byggeregler for området gør, at bygningerne max er 3 etager høje, og alle er laver i hvide eller naturfarver. Dette giver byen en helt unik atmosfære og hygge.
Prisniveauet i Bodrum er en smule højere end på andre tyrkiske rejsemål, men til gengæld får man en fantastisk by, som værner om sine gæster og sin kultur.

I centrum af Bodrum kan man gå på opdagelse i gågadens mange indkøbsmuligheder og de smalle, gamle gader og bygningsværker står i kontrast til nutidens moderne forretninger, caféer og hoteller.

Indtil starten af år 2000 var Bodrum stadig ukendt for mange danske turister, men blandt tyrkerne blev byen hurtig populær pga. det behagelige klima og de fantastiske bugter, hvoraf mange stadig er uberørte.

Gem

error: Indholdet er beskyttet mod kopiring