En tur med Alanyas svævebane op til borgen

Del på:

Alanya Teleferik åbnede officielt i september 2017. Inde fra svævebanens kabine, har du en fantastisk udsigt over Alanya, samtidig med at svævebanen bringer dig direkte til et af de smukkeste dele af Alanya!

En tur i Alanyas seneste attraktion, svævebanen, er et kort men værdigt eventyr. Du træder ind i svævebanen ved Damlatas stranden, og kører i ca. 5 minutter. På turen op til borgen har du en fantastisk panorama udsigt ud over Taurusbjergene, den berømte Kleopatra-strand og Middelhavskysten helt ud til Konaklı.

alanyas svævebane, svævebane alanya, alanyas borg, borgen i Alanya, alanya borg, seværdigheder i alanya, alanya seværdigheder, oplevesler i Tyrkiet, oplevelser i Alanya

Men det er ikke det hele.

For os er den bedste del af svævebanen, at den giver dig adgang til den historiske og meget interessante halvø, som borgen ligger på.

Med alle sine historiske ruiner, fantastisk udsigt og romantiske vandrestier, er halvøen utrolig interessant at besøge.

Når du træder ud af svævebanen, kan du, hvis du vil, straks træde ind i en ny vogn og køre ned igen – Men gør ikke det, der er nemlig meget at opleve på toppen.

Oplev Alanyas smukke borg

Følg den nybyggede trævandresti. Den fører dig op til borgen og giver adgang til perfekte steder, til at tage smukke feriebilleder.

For enden af stien går du igennem ruinerne af det gamle slot, og videre ind i kvarteret Bedesten. Kvarterets navn stammer fra Bedesten, der var et overdækket marked, bygget i den osmanniske periode. Nyrenoveret af kommunen, vil Bedesten tjene som en basar i højsæsonen, hvor de lokale råvarer og kunsthåndværk vil blive solgt.

En karakteristisk del af dette område er Süleymaniye-moskéen, der – ifølge indskriften på muren – dateres tilbage til 1231. Efter moskéen blev ødelagt af lynet, blev den genopbygget af byens daværende hersker, Sultan Alaaddin Keykubat, ved hjælp af dele af den oprindelige bygning. Moskéen kan gratis besøges, hvis du blot husker at dække dig selv passende til og tage dine sko af før du går ind.

I Bedesten er der også flere steder, hvor du kan købe souvenirs, nyde en drink eller spise en gözleme, som er en tyrkisk pandekage med fyld. Husk også at besøge Ömürlü Kemal´s kultur hus. Kultur huset er et renoveret, traditionelt anatolsk hus, som i dag er et gratis museum, du kan besøge.

alanyas svævebane, svævebane alanya, alanyas borg, borgen i Alanya, alanya borg, seværdigheder i alanya, alanya seværdigheder, oplevesler i Tyrkiet, oplevelser i Alanya

Ömürlü Kemal´s kultur hus

Ömürlü Kemal´s kultur hus er et 2 etagers museum, som viser et eksempel på, hvordan et hus i Alanya kan have set ud omkring det 19. århundrede.

Det er ejer af huset, som har foræret det til Alanyas kommune, som så efterfølgende har stået for renoveringen. Huset er renoveret med respekt for det oprindelig hus, og så mange af de oprindelige møbler som muligt er blevet bevaret. Husets oprindelige skabe, døre og vinduer er blandt andet blevet bevaret. Til forskel fra det oprindelig hus, er der nu installeret elektricitet i huset.

På husets 1. sal ser man husets smukke rum og den sparsomme indretning man havde omkring det 19. århundrede. På stueetagen er der en lille udstilling om silke og silkelaver. Der er også flere væve, som viser, hvordan silkelarvens puppe tråd blev brugt i produktion af f.eks tæpper.

alanyas svævebane, svævebane alanya, alanyas borg, borgen i Alanya, alanya borg, seværdigheder i alanya, alanya seværdigheder, oplevesler i Tyrkiet, oplevelser i Alanya

Alanyas smukke borg

Oppe ved Bedesten og Alanyas borg kan du bogstaveligt talt vandre i alle retninger. Du kan følge de asfalterede stier eller gå på opdagelse udenfor stierne.

Borgen som den ser ud i dag er primært bygget af de muslimske seldsjukkere i det 13. århundrede. Seldsjukkerne byggede den 6,5 km lange borgmur, 140 udkigstårne, tunnelsystem, hundredevis af cisterner, moskeer, forråd, badeanstalter og fangehuller. Seldsjukkerne var dygtige krigere, men også effektive til at bygge. Borgen blev bygget på kun 6 år. Den seldsjukiske Sultan, Alaaddin Keykubat anvendte Borgen og byen som hans vinterresidens og flådestation og undgik dermed de kolde hvide vintre i Konya.

Når du er færdig med at gå på eventyr på halvøen, så husk at tage svævebanen ned igen, og nyde udsigten endnu engang.

error: Indholdet er beskyttet mod kopiring