Dim Cay floden i Alanya

Del på:

 

Dim Cay i Tosmur er et populært og skønt sted at spise frokost i Alanya.

Langs floden Dim Cay ligger der masser af hyggelige restauranter, med større eller mindre vandland, så man kan svømme sig en tur i det kolde bjerg vand.

Vandet i Dim Cay kommer fra Konyas højsletter, og efter at have løbet 200 kilometer syd på munder det ud i middelhavet i Tosmur, øst for Alanya. Floden forsyner Alanya og omegns huse med vand og stabil elektricitet.

Dim Cay er det perfekte sted, hvis man gerne vil væk fra byens travle turistliv og nyde lækker mad i den fredfyldte naturen. Alle restauranterne langs floden serverer overdådig tyrkisk morgenmad, frisk fanget fisk og lækker traditionel tyrkisk mad. Man kan nyde sin mad på små ”tømmerflåder” ude på vandet eller på ved borde og stole langs floden.

Om søndagen er også et populært for tyrkiske familier at holde piknik og slappe af sammen med deres familie og venner langs den smukke flod i Alanya.

Har man adgang til fiskeudstyr, er floden også det perfekte sted for lystfiskeri og den gennemsigtige vand gør det nemt at se, hvor fiskene er.

Efter en lækker frokost ved floden, er det oplagt at besøge Dim dæmningen for enden af floden eller Dim Cave drypstensgrotten i bjergene over floden.

Dim Cay ligger 8 km fra Alanya centrum. I kan enten leje en bil, tage en taxi eller tage bus nr. 10 ud til Dim cay.
error: Indholdet er beskyttet mod kopiring