Det brændende bjerg

Del på:
Når man besøger feriebyerne Kemer eller Olympos bør man også besøge det nærlæggende Yanartaş bjerg.

Yanartaş betyder brændende sten og det er hvad bjerget er. På bjerget kommer der flammer op fra undergrunden, på grund af bjergets store indhold af metan som på overfladen bliver blandet med ilt og skaber ild.

I gamle dage blev flammerne brugt som et naturligt fyrtårn for skibene i middelhavet foran bjerget, men i dag gør de naturlige flammer stedet populært for besøgende, som blandt andet medbringer pølser og skumfidus til at riste over den åbne ild.

det bræendende bjerg, olympos bjerg, bjerget i olympos, bjerget der brænder, yanartas, yanartasbjerget

Besøg om dagen eller om aftenen.

Om dagen er flammer svære at se til gengæld er det at se hvor man går, mens man bestiger bjerget. Om aftenen er man ikke i tvivl om flammerne er, men gåturen op på bjerget kræver en god lommelugte da der ingen vejbelysning er på vej op ad bjerget.

Den eneste vej op til de evige flammer et via fod, og det er en gåtur på ca. 30 minutter.

Den antikke myte om de evige flammer

det bræendende bjerg, olympos bjerg, bjerget i olympos, bjerget der brænder, yanartas, yanartasbjerget, kimæren,Den antikke myte om de evige flammer er også historien om kimæren, der var et ildsprydende uhyre med løvehoved, gedekrop og slangehale, og hans død. Kimæren er kendt for afbrænde landsbyer og slå mænd og kvæg ihjel.

Bellerofonte slog sin bror ihjel, og levede derefter i eksil hos kongen af Argos. Kongen af Argos’ hustru så sig dog sur på Bellerofonte, da han afviste hendes tilnærmelser. Derfor påstod hun, at han havde forsøgt at voldtage hende. Kongen af Argos ønskede dog ikke at slå Bellerofonte ihjel, og derfor sendte han ham hen til kongen af Lykien for at blive dræbt. Af kongen fik opgaven at dræbe kimæren. Mod alle odds lykkedes det ham, i samarbejde med sin tæmmede pegasus-hest at slå kimæren ihjel. Der er to forskellige historier på, hvordan Bellerofonte bekæmpede kimæren. Den ene historie går på, at han bekæmpede kimæren med sit bly spyd, som han fik anbragt i kimærens mund,hvorefter det smeltede og kvalte monsteret. Den anden historie går på, at kimæren angreb Bellerofonte og pegasus-hesten, og de fløj derefter op i himlen. Da de kommer tilbage ned mod jorden rammer Bellerofonte kimæren med sin lanse, og begravede kimæren under jorden. Det lykkes dog aldrig for Bellerofonte at slukke de evige flammer i Chimerabjerget.

Find hotel nær det brændende bjerg her:

error: Indholdet er beskyttet mod kopiring