Den nye motorvej mellem Istanbul og Izmir reducerer rejsetiden med 50%

Del på:
Tyrkiske præsident Erdogan har indledt indvielsen af en 192 km lang del af mega-motorvejsprojektet

I august blev en mega-motorvej indviet som skal halvere køretiden mellem to af Tyrkiets største byer.  Køretiden går fra over otte timer til blot tre og et halvt.


Den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan indviede den nye motorvej, der strækker sig over 192 kilometer, og forbinder vejen fra Istanbul, Tyrkiets mest folkerige by og Izmir, en metropol på den Ægæiske Kyst.

Cahit Turan, minister for transport og infrastruktur, fortalte Anadolu Agentur, at med søndagens åbning ville hovedvejen Istanbul-Izmir – først lanceret i 2010 – være en af ​​Tyrkiets vigtigste transportårer, der forbinder Marmara-regionen med det Ægæiske Hav vest for Middelhavet og vestlige Anatolia-regioner.

At skære Istanbul-Izmir rejsetid til under halvdelen vil spare rejsende både tid og penge, fortæller Cahit Turant.

Turan tilføjede, at motorvejen ville lette kommercielle varer som bevæger sig ind, ud og i hele Tyrkiet.

Projektets prismærke på 7 milliarder dollars blev betalt af det selskab, der vil betjene motorvejen i en uspecificeret periode, og ingen offentlige midler blev brugt til byggeprocessen.

Megaprojektet leverede job til ca. 5.000 mennesker i byggeriet, og der vil være omkring 1.000 job i fortsat vedligeholdelses- og driftsmæssige tjenester.


Skrevet af Ali Murat Alhas // www.aa.com.tr

error: Indholdet er beskyttet mod kopiring