De bedste dykkerdestinationer i Tyrkiet

Del på:
Ded azurblå farvande ud for Tyrkiets kyst skjuler en varieret skattekiste af gamle undervandsbyer, hundreder af gamle vrag og farverige marine liv.

Derfor er ikke så at Tyrkiet i stigende grad er ved at blive en populær dykker destination.


Caretta-caretta skildpadder, dykkerdestinationer i tyrkiet, dykker tur til Tyrkiet, Tyrkiet dykkerferier, dykkerferier i Tyrkiet,
De smukke carette-caretta skildpadder lever i Middelhavet ved Antalya regionen
Antalya: Den næst mest populære turistdestination

Antalya er en dykker entusiasts drøm, fordi det har alt fra A-Z, som en undervands-ønskeliste skulle have.Fra Kemers akvariebugt, et 12 meter undervandsland med marint liv, til Fyrtunnelen, en naturlig labyrint af tunneler og huler, er der også Paris II-forliset, der sank i september 1917.

Uden for den vestlige ende af Antalyas Golf er der resterne af Gelindoya-forliset, der menes at være verdens ældste. Vraget, der har sine rødder i bronzealderen for 3000 år siden, var det første nogensinde undervandsarkæologistudie i Tyrkiet, og Bodrum Museum for Underwater Archaeology viser nu de rejste genstande.

I Antalya regionen er det også muligt at møde de smukke carette-caretta skildpadder på en dykkertur.

Fethiye ved Middelhavet

De blå dybder ud for Fethiye skjuler nogle storslået dykkeroplevelser.

Disse inkluderer Afkule, for dem der søger efter koraller, svampe og huler. Det er også her du finder den passende navngivne “Secret Garden” som er en 25 meter stor hul med et loft på 6 meter, mens Aladdins Hule tilbyder en ægte fest af flora og fauna.

Kas, Kalkan, dykkerdestinationer i tyrkiet, dykker tur til Tyrkiet, Tyrkiet dykkerferier, dykkerferier i Tyrkiet,

Kas og Kalkan: Ædelstene fra den sydlige kyst

Af de 15 dykker steder der er omkring denne del af Middelhave,t er der her en overflod af rev, mure, undervands canyons og smukke landskaber.

Det siges at være et af verdens top 10 dykkersteder. Her finder du dele fra et osmannisk forlis og mysteriet om Sakarya / hertuginden af Yorks skib, et dampskib, der løb på grund i maj 1943.

Heybeli Island nær Kalkan tilbyder også et stenet landskab som kan udforskes på en dykkertur.

Bodrum: Hvor det hele startede

Dykning bliver bedre og bedre, jo længere syd du kommer. Der er omkring 20 dykkersteder ud for Bodrum-halvøen med to skibsvrag, et fly, vægge, huler og højdepunkter.

Med dykke dybder på op til 30 meter, har du mulighed for at se fisk som barracuda, tun, morål og blæksprutter.

Fra Wolf’s Point til Kargi Island tilbydes der dykkersteder noget for enhver smag, inklusive et 29-meter forlis af SG115-lastskibet; Pinar 1, en tidligere 37 meter lang vandtanker fra den tyrkiske flåde, og ruinerne af et C47 Dakota-fly, et ex-tyrkisk luftvåbens faldskærmsplan.

Kusadasi og Didim: Populære feriested i det vestlige Tyrkiet

Et af de mere usædvanlige dykkerfund er en A300 Airbus tæt på Davutlar, nær Kusadasi. Det 36 år gamle fly blev sænket for at tiltrække internationale dykkere. Dette er et kunstigt rev med undervandsflora og fauna og muligheden for en unik dykkeroplevelse.

Den Ægæiske Hav omkring Didim byder på store muligheder for at opleve livet i havet samt muligheden for at søge på et bevidst forsonet tidligere kystvagt skib. Det 1959-byggede, 70-ton  og 29-meter lange fartøj tjente Tyrkiets kystvagt indtil 2010.

Gallipo, Canakkale, dykkerdestinationer i tyrkiet, dykker tur til Tyrkiet, Tyrkiet dykkerferier, dykkerferier i Tyrkiet,
Der er flere gange dagligt færge forbindelser mellem Canakkale og halvøen Gallipo i Tyrkiet
Gallipoli: Nordlige Aegean Region

Tyrkiet har 125 forliste skibsvrag rundt om sin kystlinje, og det største antal af dem er i den nordvestlige kyst af Gallipoli-halvøen. Mængden af vrag her stammer for det meste fra slag i 1915 under den første verdenskrig, da Storbritannien ved hjælp af Canakkale-strædet forsøgte at tage Istanbul.

Tyrkisk modstand slå angrebet og fik Storbritannien til at opgive kampagnen et år senere. De efterlod en række krigsskibsvrag og forsyningsskibe, der i dag tilbyder fantastiske dykningsmuligheder. Højdepunktet er vraget af Lundi: et torpederet lastskib fra den 15. april 1915, der florerer med marint liv, mens HMS Majestic ligger mellem 18 og 28 meter under havets overflade.

Cesme på Izmir-halvøen

Cesme giver mulighed for at opleve nogle meget sjældne fund og en bred vifte af marine arter. Dykkersteder inklusive “the bedroom”, en spektakulær hule, som især er elsket af undervandsfotografer og Split Rock på øen Eşek, hvor erfarne dykkere kan gå ned 45 meter.

Kekova, tyrkiet, tyrkiske turistdestinationer, bådtur i tyrkiet, rejs til Tyrkiet, den sunkne by, oplevelser i Tyrkiet, seværdigheder i tyrkeit, blog om tyrkiet, rejseblog
Den sunkne by er en af områdes helt store attraktioner.
Håb om dykker tilladelse for Den sunkne by Kekova

Den tyrkiske regering arbejder  på at give nybegyndere og erfarne dykkere mulighed for at udforske den sunkne historiske by Kekova, nær Antalya.

Kekova var en vigtig handelsby i den lykiske perioden. Desværre ødelagde en række jordskælv i det andet århundrede en stor del af infrastrukturen, hvilket fik den til at synke og fik lokalbefolkningen til at flygte af sikker grund. Kekova tilbyder en fascinerende indsigt i gamle civilisationer med huse, en havn og en sten trappe op fra vandet.

I 1986 indførte den tyrkiske regering et dykkerforbud, delvis af sikkerhedsmæssige årsager, men hovedsageligt fordi skattejægere plyndrede stederne og solgte genstande uden for landet. Tyrkiet erklærede det for et særligt beskyttet område i 1990 og ansøgte i 2000 om UNESCOs verdensarvsliste. Kekova venter stadig på godkendelse til at komme på UNESCOs verdensarvsliste

 Kilde: www.turkeyhomes.com

error: Indholdet er beskyttet mod kopiring