De 10 skønneste badebyer i Tyrkiet

Del på:
Tyrkiet er en solrig badeferie destination, der passer til alle typer af budgetter.

Der finder du alt fra hyggelige små familiehoteller til store fem-stjernet luksus resorts, og i næsten enhver kategori kan du finde hoteller med All Inclusive

Find flybilletter til Alanya skønneste badebyer her.

Tyrkiet har mange skønne badebyer og i denne guide vil vi gennemgå De 10 skønneste badebyer i Tyrkiet.

Alanya, rejser til alanya, ferie i Alanya, Alanya ferie, ferie alanya

Alanya – på den tyrkiske riviera

Alanya er mange skandinavers favorit feriedesitnation i Tyrkiet og det er der mange gode grunde det. Alanya kombinere byferie med standferie, historie og smuk natur.

En to kilometer lang strand ud til Middelhavet giver mulighed for strandferie og afslapning langs vandet. Den historiske halvø med borgen, Red Tower og skibsværftet giver mulighed for at dykke ned i Tyrkiets spændende historie, mens de store Taurus bjerge tilbyder smuk og uspoleret natur- og kultur oplevelser i de små landsbyer.

Alanya er også kendt for sit livlige natteliv. Byen har masser af natklubber, diskoteker og barer for enhver smag og for alle aldersgrupper. Følg med i nyheder og seværdigheder i Alanya her.

Antalya, antalya guide, guide til antalya, rejser til antalya, antalyas strande, strande i antalya, shopping i antalya, antalya shopping

Antalya – Storby ferie kombineret med strandferie
Antalya er en storby med over 2 million indbyggere. Dette er en vidunderlig historisk by, hvor den gamle bydel i centrum af byen er over 2000 år gammel. I den gamle bydel, på tyrkisk kendt som “içkale”, kan du gå op opdagelse i små butikker med håndlavet vare, tæppe og keramik, bo på et af de hyggelige boutique hoteller eller nyde den enestående udsigt fra havnen.
I Antalya får du en perfekt kombination af sol, badeliv, kultur og byliv. Byen har også 5 biografer, der viser de nyeste film på originalsproget, og mange børnevenlige aktiviteter såsom bådture, legepladser og et legetøjsmuseum.
belek strand, beleks strande, guide til belek, fakta om belek
Belek – For golfspillere og livsnydere

Belek er Tyrkiets nr. 1 mest populære golfdestination med ikke mindre end 14 førsteklasses golfbaner indenfor et forholdsvis lille område.

De mange flotte golfbaner er blevet bygget med hjælp fra britiske golfbane arkitekter og det tyrkiske turistministerium. Alle banerne er af høje standard, den korte afstand imellem banerne og et vidunderlige tyrkiske klima gør golf i Tyrkiet unikt.

I Belek består strandene af mørkt sand med bløde små sten, men nogle hoteller har tilføjer finere sand på deres private strande. Belek ligger lidt udenfor storbyen Antalya, hvor også lufthavnen ligger.

Bodrum, badebyer i Tyrkiet, populære destiantioner i Tyrkiet, popullære badebyer i Tyrkiet, fakta om tyrkiet
Bodrum – Legepladsen for de velhavende

kemer strand, guide til kemer, kener guide, strande i kemer, oplevelser i kemer, bådtur i kemer

Kemer – En smuk oase

Kemer er en kulturskøn lille badeby, som for få år siden var blot en fiskerby. Kemer tilbyder en rolig og venlig atmosfære.

Selvom Kemer er vokset markant siden turisterne først fik øjnene op for den smukke badeby for ca. 50 år siden, har byen alligevel formået at bevarer sit varme hjerte og flotte natur, heriblandt byens børnevenlige strand.

Byen er kulturskøn blanding af små butiksgader og hyggelige torve, hvor man kan nyde en kop tyrkisk te og samt opleve skønne restauranter, barer, butikker og enkelte natklubber. Kemer tilbyder også flere historiske udflugtsmål, frokost på ulupinar floden og bådture langs byens kyst. Læs mere om Kemers strande her.

olympos strand, strande i Tyrkiet, badebyer i Tyrkiet, populære destiantioner i Tyrkiet, popullære badebyer i Tyrkiet, fakta om Tyrkiet

Olympos – Ferieparadis for de frie

Olympos adskiller sig fra de øvrige feriebyer i Tyrkiet ved at være et område uden store hoteller, larmende restauranter og stressende byliv.

Olympos tiltrækker årligt mange tusind turister, som søger ro og fred i ét med naturen. I den lille ferieby finder du bungalow hoteller og hostels med små lokale restauranter. Igennem den antikke ruinby Olympos går stien ned til den store strand, som ligeså adskiller sig fra de øvrige strande i Tyrkiet.

På Olympos strand er der ingen strandstole eller strand restauranter, kun sten og sand. Her kan du smide dit håndklæde og nyde den uforstyrret natur og det krystalklare vand.

Didem strand, strande i Tyrkiet, badebyer i Tyrkiet, populære destiantioner i Tyrkiet, popullære badebyer i Tyrkiet, fakta om Tyrkiet

Didim – En skjult Tyrkisk perle

Didim er en hyggelige ferieby på Tyrkiets sydvestkyst. Didim er kendt for at være en mindre provinsby, som har fået turisternes opmærksomhed pga det historiske Apollon templet.

I Didim bor der ca. 60.000 fastboende og ca. dobbelt så mange i sommerhalvåret. De bedste strande i Didim finder du i Altinkum, som er kendt for sin fine hyggelige sandstrand.

I byens centrum finder du et livligt ferieliv ved strandpromenaden både om dagen og om aftenen.

Find flybilletter til Alanya skønneste badebyer her.

Vil du vide mere om Tyrkiet?

error: Indholdet er beskyttet mod kopiring