Caretta caretta skildpadderne i Marmaris

Del på:

I Marmaris kan man være heldig at møde de sjældne Caretta caretta skildpadder også kaldt Uægte Karette-skildpadder.

Besøger man Iztuzu-stranden, også kaldet Turtle Beach, er der mulighed for at se den utrolige skildpadde.

Caretta caretta-skildpadder har eksisteret i over 150 mio. år og de er i dag freddet. Som voksen kan Caretta caretta blive ca. en meter lang og veje omkring 110 kg. Den bliver mellem 30 og 60 år gammel. Skildpadden tilbringer det meste af sit liv til havs.

Når skildpadden skal yngle trækker hunnerne dog på land. Det utrolige ved denne smukke skildpadde er, at hunnerne altid lægger deres æg, på den strand hvor de selv i sin tid blev udklækket. Hunskildpadden lægger imellem 80-100 æg. Her lægger æggene så i sandet i ca. to måneder før de små skildpadder klækkes og begynder at kravle ud mod havet.

Turismen og Caretta caretta-skildpadderne.

Skildpaddernes fremtidige eksistens er desværre blevet alvorligt truet af turismen. Turister og udbygningen af strandarealer i blandt andet Marmaris, har ført til, at mange af skildpaddens redeområder er blevet ødelagt.

Mange af skildpaddernes æg ødelægges af strandparasoller eller folk, der tramper hen over rederne. Nogle steder på Marmaris´s strande bliver der skærmet af, når man ved der er en skildpadde redde i sandet, men desværre bliver ikke alle redderne opdaget.

Endnu mere uheldigt er det at æglægningen for skildpadderne foregår fra slutningen af maj til slutningen af august, og således at den falder sammen med højsæsonen i Marmaris.2 meninger om “Caretta caretta skildpadderne i Marmaris

Lukket for kommentarer.

error: Indholdet er beskyttet mod kopiring