Børnevenlige seværdigheder i Antalya

Del på:

Ikke så mange nordiske turister rejser til Antalya, hvilket er lidt ærgerligt, da det er en stor by med rigtig meget godt og spændende at byde på.

Flere andre lande benytter imidlertid denne destination flittigt, og det er nemt at forstå. Med over 1 mio indbyggere er der flere museer, biografer, indkøbscentre, parker, strande osv at besøge end nogen anden by på sydkysten.

Heldigvis er tyrkerne også virkelig glade for børn, og derfor er der mange seværdigheder, der er rettet mod netop børnene. Rejs til Tyrkiet har i samarbejde med bloggen LoveAntalya.com fundet 10 bud på, hvad der kunne være spændende at opleve sammen med dine børn, når I er i Antalya. Der er både noget for større og mindre børn

guide til antalya strande, antalya strande, strande i antalya, guide til Antalya
1: Ført og fremmest må du på stranden, for stranden er altid et fantastisk sted med ungerne – uanset hvilken størrelse de har (og stranden er formodentlig også en af grundene til, at I er taget på ferie). Der ligger adskillige “strand-shops” i nærheden af stranden, hvor man kan købe div. udstyr lige fra spande, skovle og si til div. flyde-dimser til kæmpe oppustelige hajer og både – jo i Tyrkiet kan man få alt. De to bedste strande i Antalya, er de to store strande Lara og Konyaalti, der ligger i udkanten og hver sin ende af byen. Begge er lige gode og med masser af plads og aktiviteter. På især Konyaalti stranden er der i den ene ende af den store strand en strandpark, hvor man kan få mad og drikke, forkælelse, med masser af forskellige sportsaktiviteter samt en lang strandpromenade, med en smuk udsigt til vand og bjerge.

aquapark-dolphin-antalya

2: Vandland – Antalya har hele 3 vandlande, så der er noget at vælge imellem. Det bedste (og største) vandland er det vandland, som ligger tættest på Konyaalti stranden (og det har da også fået de fleste stjerner, når man søger på google). Sikkerheden skulle være i top alle steder, og man er garanteret nogle vilde oplevelser – på en eller anden måde forstår tyrkerne ikke helt at begrænse sig. Parkerne gemmer på et overflødighedshorn af rutsjebaner, store bassiner, slides, springvand, bølger, musik og mad. Så det er bare om at hoppe med ombord.

oplevelser i antalya, oplevelser i Alanya, oplevelser i Tyrkiet, sommerfugle park antalya, antalya sommerfugle park, antalya kelebek park
3: I efteråret 2015 åbnede den store sommerfuglepark, der ligger tæt på lufthavnen og Lara-stranden. De har mange forskellige sommerfuglearter (op mod 150 arter fra 30 forskellige lande), der lever i en form for et kæmpe åbent bur med masser af beplantning og naturlig spise for sommerfuglene. Læs mere om sommerfugleparken her

IMG_0172

4: Antalya Aquarium er nærmest et must see efterhånden og har hvert år siden opstarten haft mange besøgende. Det er et kæmpestort projekt, der startede kun 70 meter fra Konyaalti området for ca. 5 år siden. Det er et af de største akvarie-komplekser i verden med deres 40 bassiner og kæmpestore tunnel – som du måske kender den fra Den Blå Planet i København. Hele 131 meter er tunnellen. Udover fiskene og hajerne er der en masse aktiviteter, såsom leg med sne, en reptil-park med giftige dyr og mulighed for at blive 3D kaptajn på eget skib. Akvariet har vundet Travellers Choice 3 år i træk, hvilket burde sige noget om kvaliteten af stedet. Deres hjemmeside med flere oplysninger kan du finde her.

guldring-antalya

5: Guldgaden hedder ikke rigtigt Guldgaden og er som sådan ingen decideret seværdighed, men hvis du alligevel skal en tur ind omkring den gamle bydel, kan guldgaden anbefales. Ikke mange steder finder man det pureste og mest skinnende 22 og 24 karat guld, der glimter om kap med solen i vinduerne. Det er altid et imponerende syn – også for små poder, der kan få tændt op for deres hedeste drømme om skattejagter og piratskibe.
 
6: Hvis man skal blive i den lidt mere eventyrlige verden er et besøg på Olympos bjerget en rigtig god ide. Men det er ikke for helt små børn (og folk med dårligt helbred), da det kræver en vandretur op ad bjerget – ca 1 km op ad klippetrapper. Men oppe på toppen bliver man belønnet af flammer, der kommer op af bjerget (og selvfølgelig en fænomenal udsigt). Flammerne har blafret i imponerende.2500 år. Imponerende. Naturligvis er det bedst at se flammerne, når mørket er ved at falde på (selvom man også sagtens kan se dem om dagen).

Karaalioglu_Park

7: Karaalioglu Park er en skøn oase lige midt i byen. Her er der frisk luft på en varm sommerdag, og derfor er det en populær park blandt de lokale. Parken er med årene kun blevet smukkere og smukkere, men høje flotte træer og palmer, blomster, store åbne pladser og bænke, hvor man kan sidde. Promenaden munder ud i den smukkeste udsigt over Antalya-bugten, og der er legepladser og små thehuse, man kan sidde ved. Hvis du er heldig er der måske en lille teaterforestilling eller koncert i gang. Et rigtig hyggeligt afbræk i ens ferie. Og du kan sagtens gå lige dertil, hvis du er i den gamle bydel Kaleici.

bazaar-muratpasa

8: Tag en tur på bazaar med ungerne. Det er super sjovt og med en masse farver, lyde og spændende ting at kigge på. Bare det at se, hvordan tingene er stablet op, og hvor flot udskåret nogle af vandmelonerne er, er en helt anderledes ting for dem, og sikkert noget de kan huske, når de bliver ældre. Men du skal finde et af de autentiske steder, som den overdækkede bazaar Liman Pazar Yeri, der ligger ikke så langt fra Konyaalti-stranden. Denne bazaar flytter rundt, så den er kun på samme sted en eller to dage om ugen (hver tirsdag og lørdag i sommermånederne). De permanente bazaarer er for det meste kun til for turisterne og indeholder bare en brøkdel af, hvad de store folkelige bazaarer indeholder (samt en masse turistskrammel og souvenirs). På de store bazaarer finder du friske varer i alle afskygninger og tyrkere, der handler ind til husholdningen.

Skærmbillede 2016-06-26 kl. 16.20.22

9: Antalya har også en lille forlystelsespark, der hedder Aktur Park og ligger lige overfor det store Migros 5M indkøbscenter. Det har efterhånden udviklet sig til at blive en større park med mange spændende forlystelser bla. spøgelsestog, pariserhjul, rutchebaner, radiobiler, div. spil osv. Især om aftenen bliver man tiltrukket af alle de mange flotte, farvede lys. Der er ikke så dyrt derinde – omkring de 5 lira pr. tur.

antalya-kent-ormanı

10: Antalya Kent Ormani er en meget lokal park uden særligt mange turister. Men der er super hyggeligt, og det er en meget benyttet park af de lokale til picnic, morgenmad i weekenderne, nyde den storslåede udsigt ud over byen (parken befinder sig på et plateau lige før bjergene, men er noget hævet over byen) og så er der en fin, men lidt primitiv udendørs legeplads for ungerne og de legesyge voksne. Der er også mulighed for at spille paintball for de lidt større. I og med at det ligger ret højt (og ca 15 minutters kørsel ude af byen) er der lidt køligere her end nede i byen. Det er gratis at komme ind.

Der er mange flere ting at opleve i Antalya, F.eks kan vi nævne den gamle bydel, piratskibene i havnen, det arkæologiske museum og de to store vandfald og parken, der ligger lidt uden for byen. Kun fantasien sætter grænser for oplevelser sammen med børnene i Antalya.

Forfatter: Loveantalya.dkGem

Gem

error: Indholdet er beskyttet mod kopiring