Besøg den osmanniske moske i Belek

Del på:
I Belek centrum er der ikke mange turistattraktioner, hvis man ikke er til shopping eller udflugter udenfor byen.

Men der en en unik attraktion i centrum af Belek, som mange overser som en mulighed for at lærer mere om den tyrkiske kultur, er et besøg i byen smukke moske.

Moskeen er bygget i 1998 og hedder Belek Camii. Camii betyder moske på tyrkisk.

belek moske, moskeen i belek, oplevelser i Belek, belek oplevelser, serik oplevelser, oplevelser i serik, værd at vide om Belek, belek værd at vide,

Ude foran moskeen ser man afvaskning området, hvor bede muslimer kan afvaske sig, inden de træder ind i moskeen for at udefører deres bøn. Udvendig er selve moskeen dekoreret med en overflade, der får den til at ligne en klippe, ligesom byens vandfald. Indvendig er moskeen dekoreret i traditionel osmannisk stil.
belek moske, moskeen i belek, oplevelser i Belek, belek oplevelser, serik oplevelser, oplevelser i serik, værd at vide om Belek, belek værd at vide,

Når man træder ind i moskeen, er det første man får øje på den store smukke lysekrone, som hænger ned fra loftet. Dernæst bemærker man de fantastiske vægge og loft dekorationer, som skaber en helt unik og utrolig smuk moske.

Se Belek moske på bykortet her.

Besøg moskeen – overhold de respektive regler

At besøge moskeen i Belek er en utrolig smukke og gratis oplevelse for hele familien. Her er der er mulighed for at lærer mere om den muslimske tro og den osmanniske byggestil, som moskeen er bygget i.

Hvis man overholder nogle enkle regler, så kan man som ikke-muslim besøge moskeen uden problemer.

1: Dine sko skal anbringes i særlige reoler ved indgangen. Du må ikke gå ind i en moské med sko på.

2: Din påklædningen skal være respektfuld. Hverken kvinder eller mænd må have shorts på, derudover skal kvinderne have dækket armene og have et tørklæde på hovedet. Tørklæder kan lånes i moskeen.

3: Når du er inde i moskeen bør du holde dig diskret i baggrunden, hvis nogle er i færd med at bede. Det er tilladt at fotografere men gør det med respekt, og undlad at gøre det under bønnen.

4: Undgå at besøge moskeen om fredagen, hvor de fleste går i moske for at bede.error: Indholdet er beskyttet mod kopiring