Beleks historie – Fra 4. århundred f.kr. til i dag

Del på:

I dag er Belek kendt som en af verdens bedste golf destinationer. Men før de store grønne græsplæner blev anlagt in Belek, er der mange århundreds historie som har været med til at forme byen, og hvordan den ser ud i dag.

Beleks historie går tilbage til det 4. århundrede f.kr. og der er stadig utrolig meget man ikke ved som Beleks fortid. Man ved at byen, ligesom de omkringliggende byer Alanya, Side og Antalya har været under indflydelse af en lang række konger og sultaner.

Gennem mange århundreder har byen været under hellenistisk, romersk og byzantinsk samt seljuk indflydelse, som har påvirket de skulpturelle og arkitektoniske dimensioner af Belek.

kong attalos, statue af konge attalos

I 133 f.kr. overlod kong Attalos II området omkring Antalya og Belek til romerne. Den romerske indflydelse gjorde at der blev bygget storslået bygninger i området, og nogle af den står endda den dag i dag. Der er i området omkring Belek fundet spor af store bygninger så som stadioner, gymnastiksale, tårne, moskeer og mange teatre fra den romerske periode.

aspendos, aspendos manavgat, aspendos side, aspendostyrkiet, aspendos teater, terteret aspendos, hvor ligger aspendos, tyrkiet aspendos, side aspendos, oplevelser i side, oplevelser i manavgat, rejser til tyrkiet, rejs til tyrkiet, alanya dk, oplevelser i Alanya
Apendos Teateret i Serik

Et af de mest kendte teater byggerier er Aspendos teateret som ligger 18 km fra Belek centrum.

golf i belek, golfbaner i belek, ferie i belek, golf i tyrkiet, tyrkiet golf, golfbaner i belek

Omkring 1990 blev det besluttet at lave Belek til Tyrkiets førende golfdestination og siden er byen vokset med 47 5-stjernet hoteller og holiday villages, 10 golf clubs, 14 golf baner, 50 fodboldt baner og mere end 200 tennis baner som kan benyttes af både professionelle og amatører.

 

Køb rejser til Belek igennem Bravo Tours:

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

error: Indholdet er beskyttet mod kopiring