Tyrkiets national dessert – Baklava

Del på:

 Baklava er en populær sød dessert i Tyrkiet og  en populær værtindegave at give, når man kommer i et tyrkisk hjem som gæst.

Baklava en traditionel kage i Tyrkiet, lavet af filodej og ofte hakkede nødder. Mens den er varm, hældes der en lage over, som er lavet af sukker, citron og vand, som trækker ind i kagerne. Baklavaerne udskæres i f.eks rombeform eller firkanter og kan serveres både varm og kold.

Bliver du inviteret til middag hos en tyrkisk familie, er baklava en god værtindegave at medbringe til værtinden. Det er ikke normalt at give tyrkere blomster eller chokolade som værtindegave, som vi kender det fra Skandinavien.

Læs også: Tyrkiske desserter, du bare skal prøve!

I Tyrkiet er der mange  butikker, som har et stort udvalg af forskellige baklavaer. Du betaler normalt efter kilo prisen, dog behøver du ikke købe et kilo.

Baklava er ikke kun national desserten i Tyrkiet. Araberne, jøderne, grækerne og bulgarerne kalder også baklava for deres nationale dessert.

Hvem opfandt Bakalavaen?

Hvem der oprindelig opfandt Baklava er der store diskussioner om, men man ved at baklava går helt tilbage til det 8. århundrede f.Kr.

Den tyrkiske teori om dens oprindelse er, at de gamle tyrkiske nomader ikke kunne bage brød på deres rejser, og derfor spiste de tynde lag af dej bagt på metal stykker, og senere har de udvidet lagene af dej og tilføjet det søde sukker vand, for at gøre kagerne lækre.

Den søde kage spises som regel sammen med en kop stærk tyrkisk kaffe eller en kop tyrkisk te.

Vil du gerne lærer at lave baklava, så har vi fundet en god video til jer her:

En mening om “Tyrkiets national dessert – Baklava

Lukket for kommentarer.

error: Indholdet er beskyttet mod kopiring