Atatürks museums hus i Antalya

Del på:

Enhver tyrkisk storby med respekt for sig selv, har et Atatürk museum, som oftest er gammelt hus som Atatürk enten har besøgt, eller som han har boet i når han besøger den pågældende by.

Antalya er ingen undtagelse når det kommer til at have et Atatürk Museum. Museet er lavet i det gamle hus Atatürk i sin tid boede i når han besøgte Antalya.

atatu%cc%88rks-museum-hus-antalya35

I sin levetid besøgte Atatürk Antalya 3 gang i alt, og udtale 8 marts 1930 ”Antalya, er uden tvivl det smukkeste sted i verden” – En udtalelse Antalya stadig er meget glade for. Atatürk besøgte første gang Antalya 6 marts 1930, anden gang 10 februar 1931 og tredje og sidste gang 18 februar 1935.

Huset er ejer af den tyrkiske regering og i 1984 fik Ministry of Culture til opgave at lave huset til et museum, så Atatürks ånd kunne holdes i live i Antalya.

I 1986 åbnede det 2 etagers hus som museum i Antalya midtby.

Når man kommer ind i huset er der et rum til højre, her ses noget af Atatürks gamle tøj, samt fotos og avisudklip fra hans besøg. De øvrige rum viser den gamle indretning af huset.

atatu%cc%88rks-museum-hus-antalya46 atatu%cc%88rks-museum-hus-antalya45

På 1. Salen til højre for trappen er der endnu en udstilling, hvor gamle tyrkiske penge, og særledes pengesedler med Atatürk på er i fokus.

De øvrige rum er igen udstillinger af hvordan huset så ud tidligere.

atatu%cc%88rks-museum-hus-antalya48

Det ene rum i huset er soveværelset, hvor en smuk gammel seng står. Ligesom de øvrige møbler i huset, var sengen også udlånt fra højtstående lokale når Atatürk besøgte byen. Når Atatürk forlod Antalya blev møblerne returneret til deres ejere. Sengen, garderobeskabet og et af spisebords sættene var udlånt af Nazime Hanim, bedstemor til den berømte Dr. Kadri Yakut. I 2005 blev sengen doneret til museet, hvor det nu står udstillet, og meget i Atatürks ånd.

Praktisk information

Entre: Gratis

Åbningstider:
Sommer 09.00 – 19.00
Vinter 08.00 – 17.00

Telefon: +90 242 241 1527
Email: info@antalyamuzesi.gov.tr

Adresse: Fevzi Çakmak Street, Antalya. Se kort her

Find hotel i Antalya her:
Gem

error: Indholdet er beskyttet mod kopiring