Antalyas marine biologi museum

Del på:
Antalyas marine biologi museum er Antalyas museum for fiske interesseret. Museet er også en af Antalyas mindste museer.

I 2014 åbnede Antalyas marine biologi museum. Musset ligger i den gamle bydel i Antalya i en sidegade til den naturlig skabte havn, hvor byens “pirat skibe” ligger i havn. Museet er 2 etager stort og har udstillet omkring 500 forskellige (døde) fisk, blæksprutter, krebs, rejer og en havskildpadde. Der er ikke udstillet nogle levende dyr på museet. Alle dyrene på museet er fanget langs Tyrkiets middelhavskyst, og udstillingen giver derfor den besøgende indblik i de store varieret dyreliv der er under havets overflade i Tyrkiet i denne del af landet.

img_9887

De mange dyr er samlet ind gennem 15 års forskning af Ph.D Elif özgür Özbk, og dyrene er opbevaret i forskellige beholdere, med tyrkiske og engelske skilte med navnet på hvad arten hedder. Formålet med udstillingen er at gøre folk opmærksom på de mange dyrearter der findes i Tyrkiets middelhav.

img_9888

Musset er designet som et sunket piratskibe, og indenfor indgangen møder man blandt andet et fængsel, men en fange der ikke overlevede turen til havets bund. På 1 sal kører der også en tyrkisk film, som fortæller mere om de rige dyreliv der er under havets overflade i Middelhavet. Museet er designet af scene kunst designeren Ayhan Dogan.

Museet hedder på tyrkisk Antalya deniz biyolojisi müzesi og det er det første marine biologi museum i Tyrkiet.

antalya-marine-museum

Praktisk information

Entre: 6 TL. pensioneret og studerende 3,50 tl. Børn under 3 år gratis.
Åbningstider: Hverdag fra 09.30-18.30
Hjemmeside: antalyadebizmuzesi.org.tr
Telefon: 00902422432827
error: Indholdet er beskyttet mod kopiring