Seværdighed: Red Tower i Alanya

Del på:

Red Tower på Alanya Havn

Red Tower, eller Kizil Kule som det kaldes på tyrkisk, er en af Alanyas vigtigste varetegn.

Tårnet har fået sit navn efter de røde sten, det er bygget med i år 1221-1226. Red Tower er ottekantet, med fem etager. Det er 33 meter højt og 12,5 meter bred.

Red Tower blev åbnet for besøgende i 1979, og tårnets nederste etage er i dag taget i brug som etnologisk
museum, som fortæller om opbygningen af fortet. Museet udstiller blandt andet historiske samlinger af våben, skibsmodeller og redskaber fra den seljukkiske og osmaniske periode af tyrkisk historie og er en oplevelse for alle historieelskere.

red tower alanya, alanya red tower, alanya, alanya oplevelser

Red Tower er en af de bedst bevarede bygninger fra sin tidsperiode, og Alanyas kommune ligger stor vægt på at bevare det, da tårnet blandt andet. også bruges i byens flag. Red Tower og borgen i Alanya er opført af sultan Alaattin Keykubat.

Red Tower ligger på Alanyas havn , helt ud til vandkanten, og var bygget med det formål at forsvare byen mod fjender fra havet – en funktion det havde i mange 100 år herefter.

red_tower_udsigt

Udsigten fra toppen

Inde i museet har man også mulighed for at tage de 85 trin op til bygningens øverste etage og se den helt utrolige udsigt over Alanyas havn og hav. Følger man murerne sydpå, når man til skibsværftet, Tersane. Beskyttelsen af skibsværftet var en af Red Towers vigtigste opgaver.

Gem

Gem

2 thoughts on “Seværdighed: Red Tower i Alanya

Lukket for kommentarer.

error: Indholdet er beskyttet mod kopiring