8 must oplevelser i Side

Del på:

Side er en fantastisk ferieby, hvor gamle ruiner, kilometerlange strande og shopping mødes i et smukt mix i Tyrkiet.

Vi har samlet en guide med 8 must oplevelser i Side

strande i side, sides strande, den østlige strand i side, den vestlige strand i side, fakta om side, alt om side, rejs til side, rejs til tyrkiet, rejse fakta til tyrkiet

En dag på stranden

I Side er der 2 lækre badestrande – Øststranden og veststranden. Strandene ligger på hver side af Sides havn. Stranden på den vestlige side er den mest børnevenlige strand i Side, med finkornet sand, og lavvande. Stranden på den østlige side har grovere sand og til tider kan der være høje bølger på den østlige side.

Side-antik-selimiye

Drinks og solnedgang på havnen

I Side ligger der en lang række lækre restauranter langs byens lille havn. Den perfekte afslutning på en varm dag på stranden, er en lækker drink på havnen men i nyder den smukke solnedgangen over middelhavet.

Side-historien-om-tyrkiet

Bådtur – En dag på vandet

Hver morgen sejler Sides turistbåde ud til en dag på havet. En bådtur er en afslappet og smuk tur, hvor man får mulighed for at svømme, solbade og se smukke Side fra hav-siden. En bådtur er også en hyggelig oplevelse for både store og små børnefamilier.

Tyrkisk-barber

En tur til barberen

Ferie betyder wellness – også for mændene. En af de bedste wellness-oplevelser for mænd i Tyrkiet, er uden tvivl en tur til barberen. Under selve klipningen er der helt op til 3 tyrkiske frisører, som tager sig af dig som kunde. Du skal blot læne dig tilbage og nyde dagens luksus. Mange tyrkiske barbere bruger stadig den gammeldags barberkniv til barbering og massage i ansigtet, skuldre, arme og hænder er ofte en fast del af behandlingen.

Normalvis bliver øre- og næse hårene fjernet med sprit vatpinde og ild og afsluttet af med en plejende ansigtsmaske.

Tyrkiske-desserter-du-skal-smage
Tyrkiske kager til den søde tand

Tyrkerne er velsignet med deres helt eget store udvalg af lækre søde desserter, og er du på ferie i Tyrkiet må du ikke snyde dig selv for at smage en af de mange lækre kager. Vi anbefaler du prøver Baklava, Künefe eller Turkish delight.

Læs også: Tyrkiske desserter, du bare skal prøve!

paragliding-side

Vandsport og vind i håret

Er man til fart og spænding, så må man ikke snyde sig selv for en af de mange former for vandsport Side tilbyder. Den vestlige strand er der, hvor det meste af byens vandsport foregår. Du kan f.eks. prøve jetski eller bananbåde i Side.

Shopping-side

Shopping imellem ruiner

I Side er der rig mulighed for at prutte om prisen og få nogle gode vare med hjem fra ferien. I centrum af Side findes der et stort udvalg af butikker som sælger kopivare, men du kan også finde guldsmede, optikere og små lokale restauranter med lækkert lokalt tyrkisk mad på menuen.

aspendos, aspendos manavgat, aspendos side, aspendostyrkiet, aspendos teater, terteret aspendos, hvor ligger aspendos, tyrkiet aspendos, side aspendos, oplevelser i side, oplevelser i manavgat, rejser til tyrkiet, rejs til tyrkiet, alanya dk, oplevelser i Alanya

Et besøg til Aspendos

Ca. 30 minutters kørsel fra Side ligger Aspendos teateret. Teateret er fra det 2. århundrede og det er et verdens mest velbevarede teatre fra sin tid.

Aspendos teatret er verdenskendt for dens perfekte akustik. Selv efter næsten 2000 år og et utal af jordskælv er Apendos stadig i god stand og akustikken så god, at hvis der tales med normal stemmeføring fra scenen, kan det høres tydeligt i selv det fjerneste hjørne af teatret.

Gem

error: Indholdet er beskyttet mod kopiring