5 gode grunde til at prøve tyrkisk vin

Del på:

Interessen for tyrkisk vin er i øjeblikket internationalt stigende, og særligt amerikanerne har allerede fået øjnene op for vin fra Tyrkiet.

De tyrkiske vinavler, er i Tyrkiet underlagt mange regler, for blandt andet markedsføring, og derfor har de også selv fået øjnene op for at eksportere deres lækre kvalitets vine til andre lande rundt omkring i verden.

Det er dog stadig de færreste som har prøvet tyrkisk vin, hvilket faktisk er en skam.

Har er 5 gode grunde til, hvorfor du skal prøve tyrkisk vin.

1. Tyrkerne har lavet vin længere end de fleste.

Historiker har sporet tyrkisk vinproduktion 7.000 år tilbage. Klimaet i Tyrkiet har det gjort optimalt for fortidens vinavlere at producere druer af høj kvalitet, særligt i den vestlige del af Tyrkiet, hvor vejret er tørt og varmt.

Den industrielle produktion af vin i Tyrkiet startede dog først rigtigt i 1920érne.

Likya-wine
Likya vinen er en helt unik vin, som produceres i Antalya området.

2. Du kan sikkert allerede lide tyrkisk vin

Er du en Pinot Noir elsker? Så vil du sikkert også kunne lide vine lavet på Kalecik Karasi druer. Druen har alle de samme smagsvarianter, som du ville forventer at få i en god Pinot Noir vin.

Er du i stedet mere til Pinot Grigio, så skal du prøve den tyrkiske Emir. De lækre hvide Emir druer vokser i Cappadokia området. Cappadokia området er også kendt for sine mange andre frugt vine. Kirsebær vin fra Cappadokia er blandt andet en populær vin at købe med hjem fra ferien.

Du kan også prøve den tyrkiske Narince, som er en lækker blanding af Chardonnay og Boğazkere. Den vin er perfekt til cabernet sauvigon fans.

3. Tyrkiske druer, international viden

Efter turisterne fik øjnene op for Tyrkiet, skete der et mindre boom i den tyrkiske vin industri. Mange tyrkere, som havde lavet store penge i turistindustrien, ønskede at investere i vinproduktion, og derfor hentede de, de bedst vinavlere ind fra blandt andet Frankrig og Spanien. De udenlandske vinavlere har brugt deres store viden, til at lave vine, som på mange båder minder om vinene fra deres eget hjemland, og derfor er der en stor chance for at franske eller spanske vinelskere også vil holde af de tyrkiske vine.

4. Vin der passer til den tyrkiske mad

Mad og vin passer uundgåeligt samme, og det gælder også for tyrkiske vine.
Hvis du gerne vil spise tyrkiske mezze (små forretter) som f.eks hummus, dolmas og oliven, så er det Emir vinen, du skal kigge efter.

Til musaka passer den lækre Kalecik Karasi godt, da vinen mixer godt med musakaens blanding af kød og auberginer.

Vil du gerne spise lam, som indgår i mange traditionelle tyrkiske retter, så skal du kigge efter öküzgözü druen.

5. Overrask dine middagsgæster

Rejser du på ferie i Tyrkiet, er der rig mulighed for at prøve mange tyrkiske vine billigt. Når i har fundet jeres favorit vin, så køb et par flasker med hjem, og overrask fremtidige middagsgæster med jeres feriefund. Ifølge danske toldregler må hver rejsende medbringe 2 liter vin. Se de danske toldregler her.


error: Indholdet er beskyttet mod kopiring