13 gode rejseregler du bør huske!

Del på:

“At rejse er at leve” som man siger.

Når man rejser lærer du mere om verdens, dig selv, dine med mennesker og du får uforglemmelige minder. Vil du gerne nyde ferien maksimalt?

Vi har samlet 13 gode rejseregler som hjælper dig til at få det maksimale ud af din ferie!

bådtur kemer, kemer bådtur, tag på bådtur kemer, sejltur kemer, oplevelser kemer, oplevelser i kemer, kemer oplevelser, udflugt kemer, kemer udflugt

1) Husk, der findes ikke én rigtig måde at rejse på. Find den måde der passer dig bedst og glem alt om hvad andre tænker. Det vigtigste er at du er glad for dit valg og nyder din ferie på din måde.

Læs også: Rejseguide: Alt du skal vide om Grand Bazaar, Istanbul
gamle-billeder-istanbul

2) Ingen er enige om, hvad autentisk betyder. Men hvis du står med en køleskabsmagnet og ikke kan se andet end andre blege turister, så er det nok ikke her. Når vi rejser kan vi godt lide at komme tættere på de lokale og smage de lokale specialiteter, så opsøg de steder hvor de lokale er, og ikke de steder, hvor de andre turister er.

3 ) Sæt spørgsmålstegn ved al den kritik du hører om dit rejsemål, også din egen. Oplev det hele med åbne øjne. Hvis man kun har fokus på det negative, lukker man oftest af for det positive.

By_busser_dolmus_busser-1024x566

4) Hemmeligheden bag at blive en globetrotter starter med din lokale busrute. Hvis du kan finde ud af at købe billet, finde et stoppested og stå af og på, så er du så godt som klar til at rejse i hele verden.

tyrkisk-kogebog

5) Læs en bog om destinationen, før du rejser dertil. Om ikke andet bare for at vide, hvordan man giver drikkepenge og siger tak. Ofte er der også her gode rejsetips og forslag til seværdigheder på destinationen, som du måske ikke havde fundet på egen hånd.

19bogazahmet

6) Hjem er den ultimative rejsedestination. Det er jo derfor vi rejser, for at sætte hjem i perspektiv til en kæmpestor verden.

düden vandfaldet, vandfaldet düden, vandfald antalya, antalya vandflad, düden antalya vandfald, det øvre düden vandfald
hagia sofia, hagia sofia moske, hagia sofia kirke, hagia sofia museum, hagia sofiaistanbul, istanbil hagia sofia, museum iatanbul hagia sofia, museum hagia sofia

7) At rejse er ikke en konkurrence om at være interessant eller se flest attraktioner. Nyd hvert et minut og gør det, der gør dig glad.

8) Det er ok at have en holding til en destination, men lad være med at tro, at du kender et sted efter at have tilbragt 14 dage/en måned/et halvt år der. Der er stadig masser at opleve.

Læs også: Olympos – Hippie paradis ved middelhavet
rejs med kæresten, første rejse med kæreste, sådan rejser du med din kæreste

9) Lad kameraet, Facebook, osv. hvile et par dage engang imellem. Vær tilstede og saml på mentale billeder og minder.

atatu%cc%88rks-museum-hus-antalya33-1

10) Museer er fine, men lad være med at bruge hele dage på at hoppe fra museum til museum.

drikkepenge, drikkepenge tyrkiet, guide til drikke penge, guide til drikkepenge, fakta om drikkepenge, fakta om drikke penge tyrkiet, tyrkiet drikkepenge, tyrkiet drikkepenge, her giver du drikkepenge i tyrkiet

11) Husk at give drikkepenge, mange steder rundt om i verden er personalet meget afhængigt at drikkepengene. Oftest fordi lønnen ikke er så høj eller fordi de har flere munde at mætte.

Håndbaggage_rejse

12) At rejse alene, burde være noget alle prøvede mindst én gang i deres liv.

ballontur kappadokien, kappadokien ballontur, luftballon kappadokien, kappadokien luftballon, cappadokien ballon, luftballon cappadokien, oplevelser i tyrkiet, udflugter i Tyrkiet, luftballon tyrkiet, tyrkiet luftballon

13) Sørg for at besøge et par steder i dit rejseliv, som du ikke rigtig har lyst til at besøge. Bliv ved med at udfordre dig selv og dine rejsefordomme. Hvorfor skulle 14 dage i Istanbul være så slemt?

Kilde: Søndagsavisen

error: Indholdet er beskyttet mod kopiring