13 tyrkiske retter du skal smage i Tyrkiet

Del på:

Iskender Kebab

1024px-İskender_kebap

Denne ret vil helt sikker falde i god smag hos alle, som elsker kød. Iskender Kebab er okse kød placeret ovenpå små stykker hvid brød, der er overhældt med en lækker tomatsovs og varm smør. Retten serveres normalt med kold yoghurt til og sammensat smager himmelsk.

 


Biber Dolma

fyldte peberfrugter, fyldte peber, peberfrugter med fyld, tyrkisk mad, opskrifter på tyrkisk pizza, opskrifter på tyrkisk mad, opskrifter tyrkisk, tyrkisk mad, tyrkisk mad opskrifter

På dansk kender vi biber dolma for fyldte peberfrugter, og det er en populær ret i Tyrkiet, når peberfrugt sæsonen er på sit højeste. Peberfrugterne fylde som regel med en ris og kød blanding, og derefter koges de møre i en stor gryde.

Se opskriften på fyldte peberfrugter her!

 

Mercimek çorba

tyrkisk linsesupper, mercimekcorba, tyrkisk rød supper, rød supper fra tyrkiet, suppe med linser

På dansk kender vi den som rødlinse suppe, men på tyrkisk hedder den Mercimek çorba og enhver tyrkisk husmor har sin egen personlige opskrift på hvordan hun laver den.

De fleste tyrkiske restauranter med respekt for sig selv har Mercimek suppe på deres menukort, og retten serveres altid sammen med brød, som man dypper i suppen.

Se opskriften på Mercimek suppe her!

 

Lahmacun

lahmacun alanya, lahmacun tyrkiet, tyrkisk pizza, opskrifter på lahmacun, opskrifter på tyrkisk pizza, opskrifter på tyrkisk mad, opskrifter tyrkisk, tyrkisk mad, tyrkisk mad opskrifter

Lahmacun er Tyrkiets helt egen udgave af Pizza og en populær take-away ret I Tyrkiet. Den bliver ofte serveres sammen med en lille salat og dressing, som man kan lægge indeni, og rulle det sammen til en rulle.

Se opskriften på Lahmacun her!

 

Gözleme
2924238741_61bdbd5466

Er man i Tyrkiet, må man ikke snyde sig selv for at prøve gözleme. Gözleme er tyndrullet dej, fyldt med forskellige former for fyld, og derefter bagt på en særlig plade over åben ild. Kører man lidt ud fra storbyerne, vil man finde utallig gözleme steder langs vejen og oppe i bjergene, hvor tyrkiske kvinder sidder, ruller og bager gözleme til deres kunder.

Se opskriften på Gözleme her!

 

Döner kebab

Doner kebab - friendly vendor in a Turkish fast food eatery, cutting meat with sharp knife in front of skewer

En Rullekebab er noget de fleste dansker kender, og elsker. Men i kebabbens hjemland er smagen dog lidt anderledes. F.eks laves de fleste Döner kebabs i tykkere brød, end de danske gør.

En Döner kebab er en hurtig og billig frokost i Tyrkiet. De fleste steder kan du finde döner kebab med Ayran til 6-7 tl.

 

Menemen

Menemen opskrift, opskrift på menemen, menemen, tyrkisk menemen, sådan laver du menemen, alanya.dk, j.o. dreams, palm beach, alt om alanya, tyrkiske opskrifter, opskrifter på tyrkisk mad

Menemen er tyrkernes egen lækre grønsagsomelet. Retten spise som regel til morgenmad sammen med hvidt brød, oliven, ost, honning, og forskellige andre lækre små retter, som er en fast del af den tyrkiske morgenmad.

Se opskriften på Menemen her!

 

Sigara Börek

tyrkiske opskrifter, sigara börek, sigara börek opskrift, sagara börek med ost, sigara börek med persille

Filodej rullet sammen i små ”cigarer” fyldt med ost og i nogle tilfælde krydderurter. Sigara Börek er en velsmagende forret, som kan bestilles på de fleste tyrkiske restauranter som en velsmagende starter før hovedretten.

Se opskriften på Sigara Börek her!

 

Kuru fasulye pilav

100120141237079203981_2

En traditionel og meget folkekær ret i Tyrkiet er Kuru fasulye pilav, som består af hvide bønner kogt i en traditionel tomatsovs og serveret sammen med ris, som kogt i tyrkiske krydderier. I ”luksus” udgaven er der også mørkogt oksekød i retten.

 

Karnıyarık

Karnıyarık, Fyldte auberginer, Fyldte auberginer med oksekød, tyrkiske Fyldte auberginer, tyrkiske opskrifter, naturlige opskrifter, opskrifter med auberginer, aubergine opskrifter, Fyldte auberginer opskrift, opskrifter med Fyldte auberginer

Auberginer er en grøntsag, som ofte bruges i tyrkisk madlavning. På dansk er Karnıyarık kendt som fyldte aubergine både, og retten kan f.eks laves med oksekødsfyld. Er man vild med Auberginer, eller vil man gerne prøve noget nyt, så skal man prøve Karnıyarık i Tyrkiet.

Se opskriften på Karnıyarık her!

 

Pide

traditional Turkish pastries with meat on a dark wood background. pide. tinting. selective focus on a piece of pide

Pide er en speciel form for tyrkisk brød, men også en form for pizza. Den originale pide består i al sin enkelthed af bund (pizzabund) med forskellige former for fyld. Blandingen fordeles på bunden af dejen og bages inde i oven. Mange restauranter tilbyder et stort udvalg af forskellige pider på deres menukort og pide serveres som regel sammen med lille salat og Ayran.

 

Çiğ köfte

shutterstock_101739988

Oprindelig var Çiğ köfte råt kød, langtidsmasseret med krydderier. I dag er det dog de færreste steder som stadig laver det med rå kød, i stedet bruges der i dag bulgur, for at gøre retten mere økonomisk og for at undgå sygedomme. Vil mange gerne smage det lækre Çiğ köfte, skal man sjældent lede længe. Små Çiğ köfte butikker findes nemlig overalt i Tyrkiet, og du kan enten nyde det på stedet, eller få det som take-away.

 

Içli köfte

shutterstock_164248550

En anden sjovt tyrker snack er içli köfte, som er formet som en aflang bolle, lavet på bulgur, og indeni er der lækkert krydderet oksekød. Nyd en lækker içli köfte med citron, på en af de små lokale steder men du drikker en kop tyrkisk te.

 

Gem

error: Indholdet er beskyttet mod kopiring