10 must oplevelser i Marmaris

Del på:

Marmaris er en by, hvor en uges ferie oftest kan føles som 1 lang fantastisk dag.

Marmaris byder på sjovt for både store og små, og man keder sig aldrig når man er i Marmaris.

Vi har samlet en guide med 10 must oplevelser i Marmaris.

marmaris-vandland
Atlantis Waterpark – Marmaris sjove badeland
På strandpromenaden i Marmaris ligger Atlantis Waterpark vandlandet. Vandlandet har et stort udvalg af sjove og vilde vandrutsjebaner for hele familien. Atlantis waterpark byder på vandrutsjebaner, som er lige fra superstejle proptrækkere til mindre rutsjebaner, der passer til de små. Er det spænding, du søger, er der også en bølgemaskine inde i vandlandet.
Marmaris_havn

Frokost på Marmaris marina

Marmaris er en by fyldt med lækre tyrkiske restauranter. Snyd ikke dig selv for en lækkert frokost med havudsigt på marinaen i Marmaris. Efter en god frokost kan man med fordel gå ned til havnen og nyde den smukke udsigt.

Hamam-alanya

En tur i Hamam – Tyrkisk bad

En hver ferie til Marmaris, bør starte med en tur i Hamam, eller som vi kalder det på dansk: Tyrkisk bad. I Hamam kommer man i sauna, hvorefter man kommer ind i det store vaskerum. Her får man skrubbet de gamle hudceller af og derefter får man en skummassage. Når man er færdig i tyrkisk bad, er helt klar til at nyde sin ferie, og give de nye hudceller mulighed for at suge en masse sol.

Pak badetøjet og gå en tur ud i byen og find en Hamam, eller spørg på dit hotel, så hjælper de dig med at finde en.

marmaris borgen, borgen marmaris, attraktioner i marmaris, oplevelser i marmaris, historiske oplevelser marmaris, marmaris

Besøg Marmaris borgen
Borgen i Marmaris ligger ved byens store marina, ophævet på en lille bakketop, omgivet af den gamle bydel. Borgen er den eneste historiske attraktion i Marmaris, og elsker man historie så skal man uden tvivl besøge borgen mens man holder ferie i Marmaris.
Skærmbillede 2016-05-09 kl. 13.55.46
Shopping i Marmaris Grand Bazaar

En shoppetur høre sig til de flest ferie. Er man på udkig efter kopivare, tyrkisk keramik, te og søde sager så skal man besøge Grand Bazaaren. I Grand Bazzar er der omkring 500 små butikker og største delen af bazaaren er overdækket, hvilket også gør det til et hyggeligt udflugtsmål, hvis der en dag skulle være overskyet eller regne lidt i Marmaris.

Læs mere om Marmaris

10547104_10204226161474736_1994501655701699804_o

Bådtur – En dag på vandet

På en bådtur i Marmaris sejler man på Gökova bugten, og på de fleste både kommer man omkring Paradise Island, Fish Bay, Kumbuluk Bay, Daylan og phosphorus grotten.
Er man heldig er der også mulighed for at opleve den sjældne Caretta caretta skildpadder også kaldt Uægte Karette-skildpadder. Læs mere om Marmaris skildpadder her.

Tyrkisk-barber

En tur til barberen

Ferie betyder wellness – også for mændene. En af de bedste wellness-oplevelser for mænd i Tyrkiet, er uden tvivl en tur til barberen. Under selve klipningen er der helt op til 3 tyrkiske frisører, som tager sig af dig som kunde. Du skal blot læne dig tilbage og nyde dagens luksus. Mange tyrkiske barbere bruger stadig den gammeldags barberkniv til barbering og massage i ansigtet, skuldre, arme og hænder er ofte en fast del af behandlingen.

Normalvis bliver øre- og næse hårene fjernet med sprit vatpinde og ild og afsluttet af med en plejende ansigtsmaske.

Tyrkiske-desserter-du-skal-smage
Tyrkiske kager til den søde tand

Tyrkerne er velsignet med deres helt eget store udvalg af lækre søde desserter, og er du på ferie i Tyrkiet må du ikke snyde dig selv for at smage en af de mange lækre kager. Vi anbefaler du prøver Baklava, Künefe eller Turkish delight.

turkey-801429_1280

Tag på stranden

Marmaris har en af de bedste strande i Tyrkiet, og er man til sand mellem fødderne og roligt havvand, så er en dag på stranden et af de helt store must under ferien.

Dæk et par dykkerbriller i tasken inden du rejser, og få dig en skøn undervands oplevelse mens du er på stranden.

tyrkisk kaffe, kaffe fra tyrkiet, alanya kaffe, om tyrkisk kaffe, fakta om tyrkisk kaffe, kaffe fra tyrkiet, kaffe i tyrkiet

Snup en Tyrkisk Kaffe

Tyrkisk Kaffe er en lækker anderledes kaffe, som serveres i små kaffe kopper. Tyrkisk kaffe tilberedes i cezve kande. Vandet bringes i kog og derefter tilsættes den ønskede mængde kaffe, som består af ekstremt fint malede kaffebønner.
error: Indholdet er beskyttet mod kopiring